додому Новини Кримінал Схема ухилення від мобілізації: СБУ затримала організатора на Черкащині

Схема ухилення від мобілізації: СБУ затримала організатора на Черкащині

0

СБУ заблокувала нову схему ухиляння від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку з Черкаської області. Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Черкаській області.

Організатором цієї схеми виявився очільник місцевого благодійного фонду, який обіцяв переправити потенційних призовників до Євросоюзу під виглядом волонтерів. Вартість “перепустки” через кордон становила 3 тисячі доларів США.

Для нелегального виїзду організатор пропонував ухилянту стати співзасновником благодійного фонду і обіцяв вирішити всі питання з ТЦК для отримання необхідних дозвільних документів. Псевдоволонтер планував виїхати за кордон, прикидаючись перевізником гуманітарної допомоги.

У результаті спецоперації правоохоронці затримали організатора під час отримання чергової частини хабара. Зібрані докази дозволили повідомити йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
– ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України);
– ч.3 ст. 368-3 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди).

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Проводяться комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинної схеми.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version