додому Новини Черкащина Шахраї обдурюють черкащан за допомогою оголошень в інтернеті

Шахраї обдурюють черкащан за допомогою оголошень в інтернеті

0

Шахраї почали шукати нові способи видурювання грошей. Тепер вони знаходять своїх жертв за допомогою оголошень в мережі інтернет. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Черкаській області.

За допомогою інтернету та дощок оголошення громадяни розміщують інформацію про продаж одягу, техніки та вказують номер банківської картки для переказу коштів. Їм телефонують шахраї, які говорять, що хочуть придбати товар з оголошення та переказати гроші. Під час розмови, вони видурюють у громадян відповіді на секретні питання, найчастіше це дівоче прізвище матері, пін-коди, які приходять на мобільний телефон, або інші дані. Після закінчення розмови та за допомогою отриманої інформації шахраї знімають усі гроші з карток громадян.

Правоохоронці нагадують людям бути особливо обережними під час здійснення грошових операцій, тим більше, якщо це стосується купівлі-продажу товарів через Інтернет. У жодному разі не повідомляйте секретну інформацію про картку (паролі доступу до рахунку, пін-коди, кредитні ліміти). Використовуйте сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів. Якщо виникли сумніви, то краще відмовтеся від пропозиції та пошукайте інший варіант. У разі, коли вас ошукали потріьно негайно звертатися до правоохоронців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, телефонні шахраї ошукали черкащанина на три тисячі гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version