НовиниЧеркащинаШанс на життя: у Черкаському онкоцентрі клінічні випробування допомагають...

Шанс на життя: у Черкаському онкоцентрі клінічні випробування допомагають рятувати пацієнтів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Шанс на життя. Клінічні випробування Черкаського онкоцентру допомагають рятувати пацієнтів. Про них дізнавалися журналісти телеканалу ВІККА.

Пані Ольга про свій страшний діагноз дізналася 4 роки тому. Підвищення температура, втрата ваги та апетиту стурбували жінку. Ольга вирішила пройти обстеження.

У мене обнаружили вже дуже велику пухлину на правій легені. І зразу в той же день мене перевели сюди в онко. Ну і потім вже взяли всі аналізи, прооперували мене”, – розповідає пацієнтка, учасниця клінічних випробувань Ольга.

Після лікування хвороба не відступила. Через два місяці стався рецидив. На обстеженні виявили метастази. Жити залишилось два місяці — такі прогнози робили для пані Ольги лікарі. Останньою надією стали клінічні випробування.

Син почав плакати і і сказав як сюди прийшли оформлюватися, він каже: мама, тобі нема що втрачати, тобі хірург, що сказав, тому погоджуйся”, – каже Ольга.

У 2020 році жінка почала терапію. Каже: коли лікарі не давали надій, клінічні випробування допомогли прожити вже три роки. Такі лікування нині проводять у всьому світі. У Черкаському онкоцентрі їх практикувати почали у 2003 році. У дослідженнях використовують інноваційні ліки.

Завідувачка відділу клінічних випробувань Галина Пилипенко розповідає: “Це ті препарати, які в нашій країні не скоро ще будуть зареєстровані, але пацієнти мають таку можливість їх уже використовувати у рамках клінічних досліджень. Як правило, у ці дослідження беруться пацієнти по онкології — це вже стадії достатньо продвинуті — це 3,4 стадії.

Клінічні дослідження значно збільшують шанси пацієнтів на ремісію і навіть на повне одужання. Новітнім способом підняли на ноги і пані Валентину. Про свій діагноз вона дізналася 3 роки тому.

Подивився мене пульмонолог. Каже: у вас 4 стадія раку легень. Знаєте як…сім’я, діти. Мені було звісно дуже важко. Я весь час знаходилася вдома. У мене дочка на інвалідному візочку”, – каже Валентина.

Ціна за курс лікування клінічними випробуваннями досягає мільйона гривень. Проте для учасників досліджень воно є повністю безкоштовним.

Наші пацієнти отримують новітні лікування за рахунок спонсорів. Періодично ми подаємо всі дані в регуляторні органи, а також потім по завершенню клінічного дослідження всі дані передаються в американську компанію в регуляторний орган FDA”, – додає координаторка клінічних випробувань Анастасія Жужукова.

Не припиняли свою роботу у черкаському відділенні клінічних випробувань навіть попри пандемію та війну. Тут щороку лікують близько 300 хворих.

Ці пацієнти, як правило, приходять раз в 3-4 тижні, тому за ними дуже ретельний догляд з боку медичного персоналу: як лікаря, так і лабораторних данних. Дуже часто включені лабораторії центральні — це за кордоном”, – розповідає Галина Пилипенко.

Найголовніше у таких дослідженнях — безпека пацієнтів .Тому підходять до кожного випадку індивідуально. Наперед враховують можливі ризики, супутні хвороби та побічні дії.

 

Читайте також:

Прострелив ногу через ревнощі. На Черкащині у місті Сміла чоловік поранив 44-річну жінку.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма

Протягом цього року на Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного центру контролю й...

Черкаські патрульні виявили водія без прав та транспортний засіб із підробленим VIN-номером

Вчора, близько 10 години, патрульні на вулиці Героїв Холодного Яру помітили автомобіль Ford Transit, який рухався з порушенням правил...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x