НовиниЧеркасиСезон баштанних в розпалі: звідки до Черкас завозять кавуни...

Сезон баштанних в розпалі: звідки до Черкас завозять кавуни та як їх обирати? (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Пані Людмила приїхала на закупи фруктів для родини, баштанні цього року купує не вперше. Декілька разів на тиждень смакує кавуном. Зізнається: як правильно обирати їх, не знає, тому завжди покладається на продавця. Як обирати кавуни, дізнавалися журналісти vikka.ua.

«Кавуни дуже люблю і фрукти: лохину люблю, персики люблю. Всі фрукти, я обожнюю фрукти. Мені радять, я запитую і зазвичай смачно», – розповідає черкащанка Людмила.

При виборі кавуна потрібно бути трішки музикантом, бо ж визначати його готовність варто за звуком. Продавець Тимур розповідає: чим дзвінкіший продукт – тим він солодший. Розрізняють баштанні й за статтю.

«Є дівчина, дівчина більш смачна, смак більше сахарний. Хлопець для тих людей, які не люблять дуже сахарний кавун. У хлопчика маленька попочка», – розповідає продавець Тимур Гусейнов Шахін огли.

Дехто ж із черкащан надає перевагу незвичному: «Я їла домашній продавався домашній, дуже смачний і тим більше, що він жовтий, не червоний, дуже солодкий, дуже такий соковитий, сахарний».

Сезон кавунів у розпалі, тому вибір баштанних у місті великий. Покупцям пропонують як закордону ягоду, так і вітчизняну.

Продавець Тимур каже: «У нас кавуни є різні: є азербайджанські, є українські, є одеські. Ми їздимо з татом по полям, дивимося які солодші для наших рідних черкащан. Азербайджанські, вони теж солодкі. Азербайджанські по 35 грн коштують, а українські трішки дешевше».

Експерти Держпродспоживслужби зазначають: баштанні, які продають на місцевих офіційних точках продажу, перевіряють постійно. Кожну привезену партію досліджують, зокрема й на вміст нітратів.  Таких речовин у кавунах  не повинно бути більше 60 мг/кг. Покупці, за бажанням, можуть запитати в продавців документи  досліджень.

«Лабораторні дослідження проводять на органолоптичні показники. Це зовнішній вигляд, наявність якихось ушкоджень, можливо гниль чи пліснява. На агропродовольчих ринках контроль здійснюють спеціалісти лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. А, наприклад, що стосується магазинів чи супермаркетів, контроль покладається на оператора ринку», – розповідає начальниця відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Анастасія Водяник.

У Держпродспоживслужбі цьогоріч під час досліджень відхилень від норми не виявляли. Проте радять: завжди обирати продукт уважно й в офіційних, перевірених місцях.

 

Читайте також:

У Черкасах під час пожежі у багатоповерхівці евакуйовано 5 людей, з них одна дитина.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x