НовиниЧеркащинаСерійні вбивці починали із тварин: черкасцям відкрили очі на...

Серійні вбивці починали із тварин: черкасцям відкрили очі на живодерів (Фото)

-

- Advertisment -

Серійні убивці часто чинили з людьми так, як звикли чинити із тваринами. Чому жорстокість проти тварин загрожує самим людям – дізнавалися учасники унікальних тренінгів з протидії жорстокості до тварин, що 4-5 грудня відбулись у Черкасах.

Як ефективно протидіяти злочинам щодо тварин, поліцію та зоозахисників навчали міжнародний фонд Naturewatch Foundaton у співпраці з Марком Ренделлом, старшим офіцером поліції у відставці та директором громадської організації захисту тварин Hidden-In-Sight.

"Жорстоке поводження із тваринами як правило є індикатором – і якщо "потягнути" за цю "ниточку", як правило, можна побачити набагато більшу проблему", – зазначив консультант NatureWatch Foundation (Великобританія) з питань добробуту тварин та гуманної освіти, керівник міжнародного проекту з гуманної освіти Олександр Богачик.

Знущання над тваринами з боку дітей є одним із найважливіших ранніх індикаторів розладу поведінки. На цьому наголосив детектив із Великої Британії, який 7 років займався розслідуванням злочинів, пов’язаних з тваринами, Марк Ренделл.

"Загальновідомо, що багато серійних вбивць починали свій, залитий кров’ю, шлях, із жорстокості до тварин. Як, наприклад, дніпропетровські вбивці, що скоїли 21 відразливо вигадливий злочин, повторюючи на людях те, що спершу робили із тваринами. За дослідженням ФБР, 45% із 259 правопорушників, затриманих протягом 5 років за вчинення жорстокості проти тварин, пізніше були затримані за інші злочини. У випадку жорстокого ставлення до тварини завжди треба дивитися ширше, бо це, як правило, пов’язане із жорстокістю до людей", – підкреслив Марк Ренделл.

За його словами, межі насильства часто досить розмиті. Незаконно цілеспрямовано завдавати тварині будь-якої шкоди. І залишення без їжі, води, притулку, ветеринарного лікування або не забезпечення чистим та безпечним середовищем тварини, власником якої ви є – все це може трактуватися як форма насильства над твариною, як недогляд. Тому, загалом, правильним буде сказати, що, там де закінчується добробут, починається жорстокість.

Під час тренінгів як поліцейські, так і зоозахисники отримали інформацію, як протидіяти жорстокості, як можливо упереджувати такі факти та ефективно їх розслідувати. Черкаси стали дев’ятим містом України, де відбувся тренінг проти жорстокості, який у нас пройшли майже 50 поліцейських та захисників тварин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині власник алабаїв роками тероризує село.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x