НовиниСемеро черкащан представлятимуть Україну на Паралімпійських іграх в Бразилії

Семеро черкащан представлятимуть Україну на Паралімпійських іграх в Бразилії

-

- Advertisment -

У Ріо-де-Жанейро буде розіграно 528 комплектів паралімпійських нагород у 22 видах спорту, пише "Чемпіон".

Паралімпійські ігри в Ріо включатимуть більшу кількість жінок – учасниць змагань, ніж це було у попередні роки. Окрім того, цього року буде розіграно на 25 комплектів нагород більше, ніж у Лондоні в 2012 року, причому це збільшення в основному торкнеться інтересів жінок-спортсменок і людей з більш важкими формами інвалідності.

Спортсмени-паралімпійці, які вже скоро відстоюватимуть честь України на найпрестижніших змаганнях планети:

Олександр Дорошенко – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2004 року, фіналіст Паралімпійських ігор 2012 року, чемпіон світу 2013, 2015 років та Європи 2014 року у штовханні ядра. Рекордсмен світу у метанні спису.

Роман Данилюк – майстер спорту Україні міжнародного класу з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен світу 2015 року у штовханні ядра.

Олександр Білоножко – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 років.

Максим Жук – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 років.

Ірина Яринка – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналістка Кубку світу 2015-2016 років.

Василь Ковальчук – майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби, член збірної команди країни з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року, багаторазовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.

Богдан Кулинич – кандидат у майстри спорту України з футболу, член збірної команди країни з футболу спортсменів з наслідками ДЦП, чемпіон Європи 2014 року, срібний призер чемпіонату світу 2015 року.

Відповідно до плану в Ріо візьмуть участь 4350 спортсменів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські паралімпійці на відкритому турнірі з плавання вибороли сім медалей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Внаслідок ДТП у Черкасах автомобіль врізався у стіну будинку – ФОТОФАКТ

У Черкасах на перехресті вулиць Надпільна та Чехова сталася автомобільна аварія. Одна з автівок врізалася у стіну будинку. Повідомляє...

Яка буде погода на вихідні і коли відкриється купальний сезон повідомили у Черкаському гідрометцентрі

Полярний холод покинув територію Черкащини. На вихідні в області буде тепло і без опадів. Про це пише директор Черкаського...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x