додому Новини Селяни погрожують владі актами непокори в разі зведення курятників (ВІДЕО)

Селяни погрожують владі актами непокори в разі зведення курятників (ВІДЕО)

0

На сесію Черкаської обласної ради приїхали селяни із сіл Яснозір'я та Мошни. Люди вимагають, щоб обласна влада не дозволила підприємству "Перемога нова" у будівництві нових курятників. Нагадаємо, проти будівництва виступають селяни із Мошен, Яснозір’я, Софіївки, Байбузів та Кумейок.

На думку селян, це призведе до екологічної катастрофи.

Кілька десятків черкащан прийшли на сесію із плакатами "Владо, служи народу!", "Влада нова – проблеми старі", "НІ новому Чорнобилю" тощо.

Слова взяв лікар-педіатр із села Яснозір'я Микола Маніло. За його словами, на пайових землях двох сіл підприємець хоче збудувати 144 курятники.

"Через кожні 15 хвилин там будуть вмикатися вентилятори. Протягом 8-10 хвилин видувається усе з курятника. За годину курятники чотири рази провітрюється, за добу – 25. Фактично з курятникі вилітатиме 53 млн куб. метрів брудного повітря. Це 510 тонн бруду", – заявив чоловік.

Також він додав, що всю цю інформацію селяни не вигадали, а взяли із заяви підприємства про наміри.

"Ми їм ставили питання на всіх комісіях, прості люди, вони не можуть нам відповісти. Це не проблема села, а району, області. Через годину у Черкасах літатиме пір'я. Мене прислала громада – практично 9 тисяч людей. Боротьба триває 2 місяці. Якщо віз і нині буде там, почнуться акти непокори: перекривання доріг, мостів. Ви знаєте, що це таке", – пригрозив селянин.

Голова облради Валентина Коваленко на такий емоційний виступ запевнила, що влада "почула" проблеми черкащан.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version