додому Новини Черкащина Селяни на Черкащині самотужки ремонтують дорогу-"танкодром" (ВІДЕО)

Селяни на Черкащині самотужки ремонтують дорогу-"танкодром" (ВІДЕО)

0

Ремонтувати дорогу власними силами взялися жителі Червоної Слободи на Черкащині. Вулицю Чкалова, яку вже й ніхто не пам'ятає, коли востаннє ремонтували, місцеві називають дорогою в пекло. Тож люди власним коштом закупили бетон та стали до роботи. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Шлях на роботу перетворюється на смугу перешкод для Віталія Ковальова. Він їздить велосипедом, і змушений щодня долати півметрові ями з багнюкою. Пояснює: "Їхати на велосипеді після роботи – темно, незручно, ями… Дорогу робимо, щоб нам зручно було заїжджати і виїжджати".

Важко дається півтора кілометра цієї вулиці і водіям автівок. На рахунку дороги – десятки розбитих машин та загублених коліс. Нерідко і вантажівки злітали у кювет. Коли востаннє ремонтували цю вулицю – ніхто з місцевих навіть не пригадує. Як бідкається Анатолій: "Вона споконвіку така. Ніколи її ніхто не ремонтував. Тут тільки грейдер проходить, вирівняє трішки, а як дощ пройшов – знову ями, танкодром".

Анатолій Романченко каже, що зі скаргами зверталися і до місцевої, і до обласної влади. Утім марно. Тож організував людей, щоб гуртом взятися до латання ям. Зібрали 30 тис. грн, за які відремонтують принаймні 200 метрів аварійного шляху. Згадує: "В сільську раду ми звернулися з проханням чимось допомогти, то вони сказали, що грошей нема і не буде – мовляв, можете і не дуже звертатися. Осінь, і тільки перші заморозки – тут не приїде ні одна машина".

У сільраді ситуацію прокоментували телефоном. Кажуть, меценатів для відновлення дороги шукали давно, та марно. А в бюджеті населеного пункту грошей на ремонт немає. Завершити дорожні роботи активісти планують до кінця місяця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині жителі самотужки ремонтують дороги.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version