додому Новини Черкащина Село на Черкащині збагатилось погруддям Тараса Шевченка (ФОТО)

Село на Черкащині збагатилось погруддям Тараса Шевченка (ФОТО)

0

У 2018 році Україна святкувала 204-ту річницю від Дня народження великого українського поета, письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. Відзначенню "шевченківських днів" на Уманщині приурочена подія, що відбулася у мальовничому селі Рогова. 12 березня відбулося відкриття пам’ятника Великому Кобзареві. Про це повідомляє прес-служба Уманської РДА.

У святкуванні взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, голова районної ради Оксана Супрунець, сільський голова Людмила Литвинюк, працівники райдержадміністрації та районної ради, жителі села та району, представники засобів масової інформації.

Урочистий захід розпочався із освячення пам’ятника, яке здійснив священник Павло, та церемонії покладання вінків та квітів.

Звертаючись до жителів села, гостей та запрошених, Наталія Сиротюк наголосила на великому значенні спадщини Шевченка у житті українського народу та подякувала громаді села Рогова за небайдужість, ініціативність та патріотизм, за приклад єдності та високу національну свідомість.

У ході заходу переможцями районного конкурсу читців творів Шевченка були продекламовані рядки з поезії Великого Кобзаря, а народний аматорський хоровий колектив Дмитрушківського СБК виконав тематичні музичні твори.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський виконком погодив рішення про демонтаж пам'ятника російському письменнику.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version