додому Новини Черкаси СБУ викрила в Черкасах агітатора, який заперечував існування України

СБУ викрила в Черкасах агітатора, який заперечував існування України

0

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність прокремлівського пропагандиста, який поширював ворожі наративи про збройну агресію проти України. Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Черкаській області.

Зловмисник героїзував російських окупантів і стверджував, що України як окремої держави не існує.

За даними слідства, агітатором виявився мешканець Черкас. На своїй сторінці у забороненій соцмережі «Однокласники» він поширював пости на підтримку російських окупантів та закликав до продовження війни проти України. Також задокументовано його підтримку спілкування з росіянами через месенджери, де він поширював фейки про війну в Україні та стверджував, що з 2014 року в країні триває «громадянський конфлікт». Крім того, він заявляв, що Україна — це «штучно створена держава».

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта було знайдено мобільний телефон із доказами поширення ворожої пропаганди. Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version