НовиниКриміналСБУ викрила на Черкащині "навідника", який хотів перейти на...

СБУ викрила на Черкащині “навідника”, який хотів перейти на бік ворога

-

- Advertisment -

Працівники СБУ викрили мешканця Черкащини, який поширював дані про розташування військових об’єктів та місць дислокації сили і техніки ЗСУ. Повідомляє Управління СБ України в Черкаській області.

За даними слідства, мешканець регіону після початку повномасштабного вторгнення пересилав через ТГ-канали фото з геоданими, які дають можливість ідентифікувати військовий об’єкт.

Крім того, поширював дані про дислокацію, систему охорони, а також розташування місць зберігання боєприпасів.

Фігурант розповсюджував відомості, які не розміщували у відкритому доступі ні Генеральний штаб ЗСУ, ні Міністерство оборони України, ні інші уповноважені державні органи. Поширену закриту інформацію про об’єкт Сил оборони на Черкащині ймовірно ворог використав під час нанесення прицільних ракетних ударів.

Крім того, у повідомленнях він вказував, що шукає шляхи «переходу» на бік загарбників для того, щоб воювати проти України.

Під час обшуків за місцем реєстрації та проживання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами передачі відомостей про військовий об’єкт регіону.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості) Кримінального кодексу України.

Спецоперацію з викриття зловмисника проводили контррозвідники СБУ Черкаської області спільно з співробітниками Військової контррозвідки за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Читайте також: 

Близько 20 підприємств переїхали до Черкас з «гарячих точок» країни

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x