НовиниКриміналСБУ розкрила схему ухилення від мобілізації на Черкащині

СБУ розкрила схему ухилення від мобілізації на Черкащині

-

- Advertisment -

Служба безпеки України виявила двох осіб, які пропонували жінкам чоловіків призовного віку оформити групу інвалідності за 5 тисяч доларів США.  Про це повідомляє пресслужба СБУ в Черкаській області.

Організаторками цієї “схеми” виявились приватна підприємиця та медичний працівник однієї з лікарень області. Комерсантка взялася “підбирати” клієнток, які зверталися до неї, та пропонувала “допомогу” у вирішенні питання безперешкодного виїзду їхніх чоловіків за кордон.

За отримані гроші фігурантки обіцяли надавати висновки лікарських обстежень, які підтверджували б тяжкі діагнози. Це давало можливість отримати групу інвалідності від МСЕК і подальше відтермінування від мобілізації по догляду за людиною з інвалідністю та безперешкодно виїхати за кордон.

Правоохоронці затримали організаторку схеми під час отримання хабаря. Обшук розкрив чорнові списки клієнтів та документи громадянок для видачі підробних довідок.

Затриманій повідомлено про підозру за статтею 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди). Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та інших учасників схеми.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Для веслувальної школи Черкас міська влада передала спортивний інвентар (ВІДЕО)

У Черкасах дитячо-юнацькій веслувальній школі передали спортивний інвентар, закуплений за бюджетні кошти. Повідомляє власний кореспондент ВІККА. Спортивні школи — важлива...

В Умані жінка нелегально привласнила земельну ділянку в районі паломництва

Уманчанка була засуджена за шахрайство, вчинене групою осіб у великих розмірах, та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x