додому Новини Черкащина СБУ на Черкащині викрила схему незаконного поширення службової інформації з бази ДФС

СБУ на Черкащині викрила схему незаконного поширення службової інформації з бази ДФС

0

Група осіб незаконно збирала, копіювала та збувала інформацію з обмеженим доступом. До складу злочинної групи увійшли і правоохоронці – працівники органів ДФС однієї з областей України. За результатами досудового розслідування, яке здійснював слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Черкаській області, прокуратура Черкащини скерувала до суду обвинувальний акт стосовно правопорушників. Про це інформує прес-служба прокуратури.

Маючи доступ до автоматизованої системи митного оформлення та будучи обізнаними обізнаними про заборону передачі службової інформації третім особам, обвинувачені копіювали інформацію щодо транспортних засобів із вказаної бази та з маобільного телефону за допомогою месенджерів "WhatsApp" і "Telegram" передавали вказану інформацію підписникам Тelegram-каналу.

Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 3612 та ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 3612 КК України (несанкціонований збут інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, та організація несанкціонованого збуту вказаної інформації).

Довідково: за вчинене особам загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, СБУ викрила угруповання вимагачів на Черкащині.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version