додому Новини Черкащина «Сади Перемоги»: у Черкаському районі садять картоплю, цибулю, моркву й розсаду

«Сади Перемоги»: у Черкаському районі садять картоплю, цибулю, моркву й розсаду

0

На вільних площах Черкаського району висаджують городину. Тільки ділянок картоплі – 7 гектарів. Тутешні громади доєднуються до всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги». Повідомляє керівниця Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

facebook.com/valeriya.bandurko

Всеукраїнська кампанія «Сади Перемоги», ініційована Міністерством розвитку громад та територій України, має на меті запобігання продовольчої кризи.

Ініціативу у Черкаському районі вже підтримали Корсунь-Шевченківська, Смілянська, Кам’янська міські, Мошнівська, Руськополянська, Білозірська, Степанківська, Медведівська, Сагунівська, Червонослобідська, Березняківська, Бобрицька та Балаклеївська сільські громади. Допомагають громадянам з посадковим матеріалом Чигиринська міська та Степанецька сільські громади.

facebook.com/valeriya.bandurko

Вільні площі в громадах району засаджуються картоплею, цибулею, морквою, розсадою овочевих культур, саджанцями плодових дерев, круп’яними та зернобобовими культурами.

Для «Садів Перемоги» у громаді задіяли 16 земельних ділянок, на яких висаджено картоплі – 7 га, інших овочів – 3 га. Крім того, три школи та дитячий садочок пристосували прилеглу територію на площі 3,5 га.

До процесу залучені усі працівники Білозірської сільської ради під керівництвом голови – Володимира Міцука, колектив Центру культури і дозвілля та освітяни громади.

facebook.com/valeriya.bandurko

Читайте також:

Євреї одного із міст Черкащини отримали допомогу

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version