НовиниЧеркащинаРятуючи свій будинок, мешканці черкаської багатоповерхівки перекрили дорогу (Фото)

Рятуючи свій будинок, мешканці черкаської багатоповерхівки перекрили дорогу (Фото)

-

- Advertisment -

Безстрокова акція для порятунку свого будинку від руйнування. До таких крайніх мір вдались мешканці багатоповерхівки по вулиці Генерала Момота, 1, аби привернути увагу влади до своєї проблеми.

Вже зранку містяни перекрили рух для автотранспорту вулицею Онопрієнка біля виїзду з села Руська Поляна, повідомляє з місця події кореспондент vikka.ua

За словами одного з організаторів акції пана Ярослава, нині в його будинку відбувається реконструкція приміщення супермаркету АТБ. Однак працюють будівельники з порушенням норм ДБН. Через що по будівлі вже пішли великі тріщини. 

"У них є дозвіл на початок підготовчих будівельних робіт, але, по суті, він не дає права руйнувати наш будинок. Зараз буквально вириваються блоки з фундаменту, відбувається його руйнування, – розповідає чоловік. – То ж своєю акцією ми буквально кричимо про те, що цим будівництвом порушуються наші конституційні права: право на особисту безпеку, безпеку наших родин та нашого майна".

Мешканці багатоповерхівки у розпачі, адже керівництво магазину і будівельна організація, яка веде реконструкцію, ніяк не реагують на їхні звернення.

"Ми звертались у прокуратуру – там не відреагували. Писали в обладміністрацію, у інспекцію містобудування. Звіти отримали відповідь, що згідно з постановою 219 від 13.03 Кабмін призупинив повноваження державної інспекції містобудування і нині цей орган не проводить реєстр будівельних об’єктів. То ж поки триває карантин, пов’язаний з коронавірусом, відбувається хаос і наш будинок руйнується", – зазначає пан Ярослав.

Поки що ніхто з представників влади або керівництва магазину до мітингарів не вийшов. Мешканці багатостраждального будинку ж збираються продовжувати свою акцію, поки їх не почують.

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: черкаські батьки мітингували проти дистанційної освіти.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x