НовиниРятувальники перевірили торфовища Черкащини (ФОТО)

Рятувальники перевірили торфовища Черкащини (ФОТО)

-

- Advertisment -

Днями співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області разом із працівниками місцевих пожежних команд та волонтерами з метою вивчення ситуації та аналізу оперативної обстановки здійснили моніторинг місць залягання покладів торфу в селах Ірдинь, Степанки та Хацьки Черкаського району. Про це повідомили в Управлінні ДСНС у Черкаській області.

Під час рейду рятувальники детально оглянули торфовища, провели заміри температури торфу на різних глибинах його залягання, а також перевірили бойову готовність наявних сил та засобів місцевих пожежних команд. Під час раптових перевірок цих підрозділів фахівці ДСНС особливу увагу приділили їх готовності до реагування на випадок виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

Учасники рейду також здійснили інформаційно-роз’яснювальну роботу серед місцевого населення щодо дотримання правил пожежної безпеки в лісах, торфовищах, та наголосили на забороні користування відкритим вогнем.

"Торф’яні пожежі небезпечні своєю скритністю та раптовими прогарами вогню з-під землі, а також тим, що дуже складно визначити межі розповсюдження горіння. Адже ознаки торф’яної пожежі не завжди помітні на поверхні землі. Крім того, торф, вигоряючи ізсередини, утворює пустоти, в які може провалитися людина і транспорт", – зауважив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк. – Будь-яке недбальство чи легковажність з боку людини: непогашене багаття чи покинутий недопалок – можуть спричинити торф’яну пожежу і не лише завдати значного клопоту рятувальникам, а й вплинути на екологічну ситуацію в регіоні. Під загрозою можуть опинитися не лише домівки людей, які межують із торф’яними полями, а й місця поширення птахів, тварин, зростання унікальних рослин", – відзначив Андрій Анатолійович.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському торговому центрі виявили птахів, яких утримували з порушенням закону.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x