НовиниЧеркащинаРятувальники контролюють безпеку збору врожаю на Черкащині (ФОТО)

Рятувальники контролюють безпеку збору врожаю на Черкащині (ФОТО)

-

- Advertisment -

Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. Тому співробітники Служби порятунку Черкащини продовжують вживати всіх необхідних заходів аби вберегти хлібні лани від пожеж. Про це інформує пресслужба УДСНС у Черкаській області.

Одним із дієвим методів попередження пожеж на полях залишаються профілактичні рейди та інформаційно-роз’яснювальна робота серед керівників сільськогосподарських підприємств та працівників задіяних на жнивах.

Так, 12 липня співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області провели черговий рейд на хлібному масиві території села Байбузи Черкаського району.

Під час профілактичного відпрацювання інспектори ДСНС перевірили зернозбиральну техніку на укомплектованість первинними засобами пожежогасіння, відповідність технічного стану транспорту нормам пожежної безпеки. Крім того, фахівці Служби порятунку звернули увагу на поля, а саме оборення їх по всьому периметру, щоб від сухої трави чи сміття не загорілася пшениця.

Водночас, з комбайнерами співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій провели протипожежні інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки під час роботи в полі. Зокрема, рятувальники наголосили на забороні розведення багаття в місцях збирання врожаю та спалюванні післяжнивних залишків. Ще одним важливим моментом, на який співробітники ДСНС звернули увагу працівників сільськогосподарських підприємств, це необхідність стежити за тим, щоб на полях і в лісопосадках не залишалося слідів паливно-мастильних матеріалів.

На завершення заходів, рятувальники вручили комбайнерам листівки з правилами безпеки під час жнив.

Такі заходи також відбулися у Лисянському районі, Уманському та на підприємствах Чорнобаївського району.

Приємно, що керівники підприємств, розуміючи всю важливість дотримання безпеки під час жнивної компанії, тому на період жнив у господарствах передбачено чергування пристосованої техніки для цілей пожежогасіння.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу на Черкащині знайшли 19 боєприпасів.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Відійшов у засвіти відомий черкащанин – автор прапору Черкас та гербу області

Відійшов у засвіти відомий черкащанин, чудовий майстер, народний художник України, Микола Теліженко. Йому було 73 роки. Про це на...

У Черкасах на Великдень посилено патрулюватиме поліція

Правоохоронці будуть забезпечувати безпеку під час богослужінь та зібрань вірян, а також координувати евакуацію у разі повітряної тривоги. Про...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x