НовиниЧеркасиРух і свіже повітря: жвава 80-річна черкащанка поділилась...

Рух і свіже повітря: жвава 80-річна черкащанка поділилась своїми секретами здоров’я (Фото)

-

- Advertisment -

7 квітня – Всесвітній день здоров’я. Цього року він проходить під гаслом «Побудуємо більш справедливий, більш здоровий світ». А починати треба кожному із себе.

Черкащанка Ніна Чертова навіть у 80 років займається спортом, танцювальною аеробікою, взимку проходила по 10 кілометрів на лижах. Як їй це вдається – розповідають у департаменті соцполітики Черкаської міськради.

«Головне – змусити себе подолати лінощі і рухатися, бо рух – це життя!» – каже пані Ніна.

Ніна Чертова народилася 1940 року в російському місті Вологда, а після війни з родиною переїхали на північ, до Мурманська. У повоєнні роки фізичні культура і спорт дуже популяризувалися в країні, тож Ніна Іванівна з юних літ займалася акробатикою, ковзанами, ходила на лижах.

У Мурманську познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, який служив на атомній підводній лодці. Закінчила московський інженерно-будівельний інститут, а коли Віталій Іванович вийшов у відставку, приїхали з ним жити у Черкаси, в його рідні місця. Швидко виросли і стали самостійними син і донька, з’явилися онуки і правнуки.

Але Ніна Іванівна все така ж активна. І залюбки пристала на пропозицію знайомих відвідувати територіальний центр соціальних послуг на вул.Пушкіна. «Мені там подобається обслуговування, дружелюбна команда фахівців і соціальних працівників», – каже вона.

Спортивна секція, аеробіка, танці – жінка скрізь бере участь. Більше того: щоразу на заняття вона ходить пішки із Південно-Західного району Черкас на Казбет, а опісля – так само пішки назад. Робить це разом зі своїми друзями і сусідами подружжям Конякіних, теж активістами територіального центру.

Цього року Ніна Чертова узяла участь у конкурсі краси для жінок срібного віку «Файна пані», який організував терцентр за підтримки міської влади Черкас.

«Я дуже хвилювалася, бо російськомовна. Однак за підтримки друзів усе минуло чудово. Я гарно продекламувала вірш і розповідала про себе українською мовою. Хоча і з акцентом, але мені все вдалося», – зізнається жінка.

Вона була найстаршою учасницею конкурсу «Файна пані»: цьогоріч їй виповниться 81.

«Мене підтримує спорт, я не можу сидіти на одному місці. Просто дивуюся сусідам, які цілими днями сидять вдома, боячись коронавірусу чи скаржачись на хвороби. Шкода молодь, яка марнує час за комп’ютерами. Я всім рекомендую рухатися. Рух і свіже повітря активізують кров, покращують мислення і пам’ять, дають позитивні емоції. У цьому весь секрет мого здоров’я і довголіття. Тож усім рекомендую», – додає Ніна Чертова.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують стати благодійниками для дитячих відділень лікарень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x