НовиниРудик просить Яценюка пояснити черкаським селянам, чому молоко коштує...

Рудик просить Яценюка пояснити черкаським селянам, чому молоко коштує як вода

-

- Advertisment -

Народний депутат України від Черкащини Сергій Рудик звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра аграрної політики Олексія Павленка. Він вимагає поясняти селянам чому впали ціни на закупівлю молока.

Про це народний обранець написав на своїй сторінці у Facebook.

"Селяни на межі зубожіння. До мене, як до народного депутата України, звернулись занепокоєні мешканці сіл Макіївка, Самгородок, Пастирське, Ташлик Смілянського району, Червона Слобода, Білозір’я Черкаського району та Оленине, Радиванівка Кам’янського району Черкаської області. Кажуть про необґрунтоване заниження ціни на закупівлю молока", – пише Рудик у соцмережі.

За його словами, раніше переробники молочної продукції купували в селян незбиране молоко за ціною 2,60 за 1 літр. Однак останнім часом підприємства знизили закупівельну ціну до 2,20 грн.

"Розібрався в ситуації і з'ясував, що таке самоуправство стало можливим у зв'язку з тим, що останнє коригування встановленого мінімально припустимого рівня цін на молоко було ще за часів уряду Азарова аж у 2012 році", – інформує нардеп.

Згідно частини 15.10 статті 15 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України", Кабінет Міністрів України установлює мінімально допустимий рівень цін на продукцію тваринництва, який використовується як база для розрахунку дотацій, а також для розрахунку ціни при закупівлі продукції тваринництва безпосередньо у виробника.

У Бюджетному ж кодексі на 2015 рік не передбачено ані дотацій, ані субвенцій на компенсацію різниці між витратами на виробництво та фактичною ціною молока.

"Урядовці певно не усвідомлюють, що для жителів цих сіл, власне як і для інших на Черкащині, єдиним джерелом доходів є реалізація залишків сільськогосподарської продукції. За статистикою, сьогодні 80 % молока скуповується у них. Відтак, мені не зрозуміла позиція Уряду щодо його бездіяльності у цій сфері, коли ціна літри молока майже зрівнялась з ціною літри води", – обурюється народний депутат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x