НовиниЧеркащинаРозвіювання міфів: яку заробітну плату, на думку черкащан, мають...

Розвіювання міфів: яку заробітну плату, на думку черкащан, мають місцеві депутати

-

- Advertisment -

Усе частіше із вуст пересічного черкащанина в бік міських обранців можна почути нарікання з приводу їх заробітної платні. Зарплата депутата місцевої ради – міф, про який говорить кожен другий і більшість губиться у здогадках, яку ж суму обранці кладуть собі до кишені. Скільки ж "отримує" простий депутат Черкаської міської ради, на думку пересічних черкасців, розпитував кореспондент vikka.ua.

У п’ятницю по обіді вирішую дізнатися думку містян. Починаю із друзів у Facebook. Із десяти опитаних чоловіків та жінок семеро впевнені, що зарплата депутатів міської ради стартує від 10 тисяч та сягає майже 30. Лише одна дівчина сказала, що, найімовірніше, мають від 4 до 5 тисяч, але цим все не закінчується.

"У них зарплата необмежена, бо ж як можна пояснити їхні круті тачки, квартири та відпочинок у теплих країнах кілька разів на рік?" – каже Єва Кравчук.

Після опитування в соціальній мережі вирішую вийти на вулицю та запитати незнайомих мені людей. Починаю із супермаркету, де в черзі за салатами запитую жінку близько 40 років про місцевих обранців.

"Мені до них немає діла. Скільки б не отримували, все одно крадуть, – каже вона, стоячи поряд із сином. – Головне, щоб у місті щось робилося, а то як води немає, так дороги не розчищені, ще й зарплати затримують".

У черзі на касі запитую касира Оксану, яка занадто гостро відповідає.

"Скільки не дай, все одно ніяк не наїдяться", – говорить вона.

Нашу розмову чує 78-річний Іван Федорович. На касовій стрічці в нього масло, дві мандарини та хліб.

"Та в них, мабуть, дуже багато грошей, це не на наші пенсії прожити! Я тридцять років пропрацював на фабриці і жінка моя також вчителювала все життя, і що ми заслужили?" – бідкається дідусь.

Відкриваю їм секрет, що насправді всі депутати місцевих рад працюють на громадських засадах і зарплат не отримують, тому більшість суміщає депутатську діяльність з основним місцем роботи або має власний бізнес.

"Як не отримують – значить, крадуть", – втручається в розмову охоронець і, насупивши брови, йде далі.

Виходжу на вулицю і прямую до зупинки, де зустрічаю 32-річного Олексія Семенюка. Він з 2014 року служить у Збройних силах України. Чоловік постійно читає новини та чітко знає, що місцеві депутати не отримують офіційну зарплату.

"Якщо офіційно їм нічого не платять, то хабарів і відкатів безліч, – розповідає Олексій. – Раніше я більше цікавився місцевою політикою, навіть відвідував пленарні та позачергові засідання сесій. Наразі слідкую за їх роботою в соціальних мережах".

На зупинці біля місцевого торговельно-розважального центру сидять дві симпатичні бабусі, обом вже за 70 років. Підсідаю до них і ставлю запитання, яке мене цікавить.

"Та тисяч тридцять, може, більше. Вже обдерли нас до нитки. Пенсію аж на 100 рублів підняли, а собі, мабуть, удвоїли", – каже 65-річна Галина Климко.

Її подруга киває головою. Про місцевих політиків жінки не надто багато знають, згадують тільки гарного світленького хлопчину, за якого голосували. Імені ж не пам’ятають.

"Ото по телевізору дивимося другий раз і так прикро стає за те, що вони лише між собою б’ються та кричать, а до людей їм нема коли", – махає жінка рукою.

Коли пояснюю відмінність місцевих депутатів з депутатами Верховної Ради, відразу готуюся накивати п’ятами.

"Як це не получають зарплати?! Ти такого не кажи, бо ніхто не повірить", – говорить подруга Галини Яківни.

Від тяжкої розмови та нарікань на нечесність мене рятує тролейбус, на який, навіть не попрощавшись, жінки підриваються та майже біжать, щоб встигнути зайти першими та зайняти кращі місця.

Тетяна Шевченко

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас відсторонив від посади депутата.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x