НовиниЧеркащинаРозслідування вбивства депутата Бінусова: слідчі перевіряють телефонні розмови

Розслідування вбивства депутата Бінусова: слідчі перевіряють телефонні розмови

-

- Advertisment -

Прокуратура області проводить досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом резонансного вбивства депутата міської ради Михайла Бінусова. Нині справа розглядається Придніпровським райсудом Черкас. Інформація про це розміщена в Єдиному державному судовому реєстрі, пише Інфоміст.

За версією слідства, вбивству Бінусова могла передувати підготовка протягом тривалого часу. Згідно з матеріалами слідства, правоохоронці провели радіотехнічну розвідку навколо території, прилеглої до місця вчинення злочину (депутат загинув в мікрорайоні "Лісовий"). У результаті цього отримали ідентифікаційні дані базових станцій мобільного зв’язку, в зоні дії яких вона розташована.

У прокуратурі не виключають, що вбивці могли користуватися на місці злочину мобільним зв’язком. 9 жовтня суд задовольнив клопотання слідчого і надав тимчасовий доступ до документів, що містять інформацію про з’єднання абонентських номерів мобільного зв’язку низки операторів.

У судових ухвалах міститься кілька десятків номерів різних мобільних операторів ("Київстар", "Лайфселл", "ВФ Україна").

"До вчинення вказаного кримінального правопорушення може бути причетним ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, житель ІНФОРМАЦІЯ_3, який користується послугами оператора та провайдера мобільного зв’язку ПрАТ "ВФ Україна", використовуючи при цьому абонентський номер 095-007-54-58. У період часу з 00 години 00 хвилин 01.05.2017 по теперішній час ОСОБА_3 міг спілкуватися з особами, причетними до вчинення кримінального правопорушення та обговорювати обставини вчинення кримінального правопорушення", – йдеться в тексті судової ухвали.

Як вдалося з’ясувати, номер телефону особи, що вказаний в судовій ухвалі, належить Ігорю Борисовичу Недашківському. Чоловік з таким іменем прописаний в Черкасах і є співзасновником охоронної компанії "Альянс Контроль", що з 2016 року зареєстрована в Києві. Також Недашківський є співзасновником київської ГО "Міжнародний центр боротьби з корупцією". Керівником цієї організації є житель Хмельницької області Костянтин Чернецький.

Журналісти зателефонували за вказаним в ухвалі номером. Ігор Недашківський повідомив, що про депутата Бінусова та його вбивство чує вперше. Також пан Ігор сказав, що ніяк не може прокоментувати наявність його особистого номера телефону в судовій ухвалі. За його словами, востаннє в Черкасах він був більше, ніж півроку тому.

9 жовтня Придніпровський райсуд Черкас задовольнив клопотання прокурора і надав дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні оператора та провайдера мобільного зв’язку ПрАТ "ВФ Україна".

За фактом вбивства депутата Михайла Бінусова Головним управлінням Нацполіції в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за ознаками п.12 ч 2 ст 115 ККУ (умисне вбивство вчинене за попередньою змовою осіб).

Нагадаємо, 29 вересня після 22-ї години на вулиці Одеській в мікрорайоні Лісовий було виявлено тіло чоловіка з вогнепальними пораненнями. Ним виявився депутат міської ради Михайло Бінусов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, секретар міськради озвучив власну версію причин вбивства депутата Бінусова.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x