НовиниРозробку черкаських програмістів хочуть вивести на всеукраїнський рівень

Розробку черкаських програмістів хочуть вивести на всеукраїнський рівень

-

- Advertisment -

Вже близько півсотні міст в Україні запроваджують механізм втілення ініціатив громади за бюджетні кошти. Для Черкас такий проект не новий, адже реалізовуватиметься вже втретє. Водночас наше місто стало одним із перших, де запровадили електронне голосування, і розробники вирішили не зупинятися та вивести платформу на всеукраїнський рівень. Зокрема розробкою черкаських програмістів вже зацікавилися у Полтаві.

За словами розробників програми Віктора Євпака ("eKreative") та Володимира Дибенка ("Artel Outsourcing Group"), вдосконалена платформа має надійний ступінь захисту та нові можливості для голосування.

"Для чесного збору голосів ми використовуємо систему BankID. Якщо людина має рахунок у банку, значить, це не "мертва душа", бо ти не можеш відкрити рахунок без паспорту та інших необхідних документів. Так само не можна і підмінити людину. Це гарантія чесного голосування", – розповідає Віктор Євпак.

Окрім удосконаленого дизайну та оновленого інтерфейсу, у користувачів з'явиться можливість ще й підписатися на новини. Інформація про власне голосування та перебіг подій надходитиме на електронну скриньку.

"Ми також додамо функцію сортування, зокрема за площею реалізації проекту. Наприклад, якщо це спортивний майданчик, то він охоплюватиме район. Така візуалізація допоможе в ухваленні рішень жителями того чи іншого району", – додає Володимир Дибенко.

Як зазначають розробники, така платформа підійде не тільки для проектів громадського бюджету. В інший період її можна використовувати, аби ухвалювати рішення  за допомогою волевиявлення містян.

Що ж до ініціатив черкасців у рамках громадського бюджету, то голосування за проекти стартує 1 листопада і триватиме два тижні. У паперовому вигляді за ініціативу можна буде проголосувати у трьох точках: на першому поверсі міськради, а також по бульвару Шевченка, 117 і 307.

Як зауважує куратор проекту у міськраді Тетяна Харенко, цьогоріч містянам буде важче визначитися з фаворитами, адже проектів подано значно більше – 70 (торік їх було тільки 39). 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах хочуть створити ще один парк.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x