додому Новини Черкащина Розпізнавання облич та автономерів: у Черкасах пропонують встановити "розумні" камери (ФОТО)

Розпізнавання облич та автономерів: у Черкасах пропонують встановити "розумні" камери (ФОТО)

0

14 грудня у Черкасах презентували Програму "Безпечне місто", яка передбачає встановлення камер із вбудованою аналітикою. Вони можуть розпізнавати обличчя людей та автомобільні номери. Депутат міськради Олександр Згіблов вважає, що такі камери могли б дисциплінувати жителів Черкас, особливо у найбільш криміногенних районах міста, передає кореспондент vikka.ua.

Директор торгово-виробничого підприємтства "Кобі", яке займається розробкою програмного забезпечення для системи "Безпечне місто", Олексій Вихристюк розповів, що такі камери уже функціонують у багатьох містах України. Програма 2013 року була створена за участі фахівців Нацполіції.

Камери мають функцію розпізнавання автомобільних номерів та швидкості руху навіть уночі, розпізнавання обличчя та слідкування за особою. Система встановлюється не тільки на дорогах, перехрестях, а й у дитсадках, муніципальних будівлях, школах. Камери із влаштованою аналітикою допомагають розшукати людину за обличчям, за інформацією, за мобільним номером, який знаходиться у розшуку. За словами Олексія Вихристюка, одна така камера коштує 800 доларів.

"Камера фіксує обличчя в кадрі, робить скріншот і висилає його на сервер. Там зберігається обличчя людини. Таку функцію серверу "Безпечне місто" використовують у школах. Якщо протягом уроку людина з’являється коридорі, камера це фіксує і передає на охорону", – розповідає про особливості системи технічний спеціаліст Володимир.

Голова Партії вільних демократів Олександр Згіблов упевнений, що камери із вбудованою аналітикою допоможуть покращити криміногенну ситуацію в Черкасах, особливо у віддалених районах.

"Я їду на роботу і бачу, як до ларька привозять у п’ятилітрових балонах якусь рідину. А ми там поставимо камеру, і хай уночі туди привозять. Буде їм незручно ту горілку незаконну заносити. А вночі камери теж розпізнають", – додав депутат.

За поданою на презентації статистикою, найбільше грабежів, хуліганства та викрадення транспортних засобів у Черкасах трапляються у Дахнівці, районі залізничного вокзалу та Південно-Західному.

Грабежі в Черкасах (у розрізі мікрорайонів)

Хуліганство

Заволодіння транспортним засобом

Як повідомляв сайт vikka.ua, вулиці Черкас вирішили оснастити камерами відеонагляду.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version