додому Новини Політика Розенко переконався в успішності реформ на прикладі Золотоніського центру соцдопомоги (ФОТО, ВІДЕО)

Розенко переконався в успішності реформ на прикладі Золотоніського центру соцдопомоги (ФОТО, ВІДЕО)

0

Реформи – в дії. 15 березня до Золотоноші завітав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, аби на прикладі міського центру соціальної допомоги переконатись у позитивних змінах реформування системи охорони здоров’я в Україні. Керівництво закладу та працівники мерії провели політику екскурсію коридорами відділень центру та ознайомили його зі студією гончарного мистецтва, де з метою реабілітації творчо проводять час діти з інвалідністю, передає кореспондент vikka.ua.

Сучасний ремонт приміщень, зарплата лікарів близько 16 тисяч та обслуговування жителів міста в кількості 7 тисяч осіб – такими фактами може нині пишатись Золотоніський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. За словами Павла Розенка, це чудова ілюстрація критикам, які розповідають про те, що за останні кілька років у країні нічого не змінюється.

"Реформи в країні рухаються. Ось тут приклад двох найуспішніших. Перша – реформа в децентралізації. Коли симбіоз двох енергій: місцевого самоврядування і успіхів у державної влади – виходять чудові об’єкти, де протягом невеличкого часу, 3-4 років, було змінено все. Від проведення ремонтів до якості обслуговування, – розповідає Віце-прем’єр-міністр. – Друга частина цього процесу – це робота сімейних лікарів, зміна підходів до обслуговування громадян до надання якісних медичних послуг. Після зміни системи фінансування відбулось різке збільшення заробітних плат медпрацівників. Якщо станом на 1 жовтня 2018 жовтня середня заробітна плата працівників була 4,5 тисяч гривень, то сьогодні молодший медперсонал отримує на рівні 8 тисяч гривень, а лікарі десь на рівні 15-17 тисяч. Це ще одне свідчення того, що зі зміною принципів фінансування покращується якість обслуговування".

Павло Валерійович оцінив оновлений ремонт кабінетів, сучасне обладнання, а також мікроавтобус для людей з інвалідністю.

Після огляду Золотоніського міського центру ПМСД, чиновник побував у студії гончарного мистецтва "Мальва", у якій проходить реабілітація дітей з інвалідністю. Розенко поспілкувався з малими митцями, і навіть сам спробував зробити глиняний витвір.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільник Черкащини озвучив перспективний план області на Раді регіонального розвитку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version