НовиниПолітикаРозенко переконався в успішності реформ на прикладі Золотоніського центру...

Розенко переконався в успішності реформ на прикладі Золотоніського центру соцдопомоги (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Реформи – в дії. 15 березня до Золотоноші завітав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, аби на прикладі міського центру соціальної допомоги переконатись у позитивних змінах реформування системи охорони здоров’я в Україні. Керівництво закладу та працівники мерії провели політику екскурсію коридорами відділень центру та ознайомили його зі студією гончарного мистецтва, де з метою реабілітації творчо проводять час діти з інвалідністю, передає кореспондент vikka.ua.

Сучасний ремонт приміщень, зарплата лікарів близько 16 тисяч та обслуговування жителів міста в кількості 7 тисяч осіб – такими фактами може нині пишатись Золотоніський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. За словами Павла Розенка, це чудова ілюстрація критикам, які розповідають про те, що за останні кілька років у країні нічого не змінюється.

"Реформи в країні рухаються. Ось тут приклад двох найуспішніших. Перша – реформа в децентралізації. Коли симбіоз двох енергій: місцевого самоврядування і успіхів у державної влади – виходять чудові об’єкти, де протягом невеличкого часу, 3-4 років, було змінено все. Від проведення ремонтів до якості обслуговування, – розповідає Віце-прем’єр-міністр. – Друга частина цього процесу – це робота сімейних лікарів, зміна підходів до обслуговування громадян до надання якісних медичних послуг. Після зміни системи фінансування відбулось різке збільшення заробітних плат медпрацівників. Якщо станом на 1 жовтня 2018 жовтня середня заробітна плата працівників була 4,5 тисяч гривень, то сьогодні молодший медперсонал отримує на рівні 8 тисяч гривень, а лікарі десь на рівні 15-17 тисяч. Це ще одне свідчення того, що зі зміною принципів фінансування покращується якість обслуговування".

Павло Валерійович оцінив оновлений ремонт кабінетів, сучасне обладнання, а також мікроавтобус для людей з інвалідністю.

Після огляду Золотоніського міського центру ПМСД, чиновник побував у студії гончарного мистецтва "Мальва", у якій проходить реабілітація дітей з інвалідністю. Розенко поспілкувався з малими митцями, і навіть сам спробував зробити глиняний витвір.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільник Черкащини озвучив перспективний план області на Раді регіонального розвитку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x