НовиниРосіянин за копійки орендував 11 тисяч гектарів землі під...

Росіянин за копійки орендував 11 тисяч гектарів землі під Черкасами

-

- Advertisment -

Російського олігарха і співвласника найбільшого в Росії агрохолдингу селяни у Черкаській області звинувачують в маніпуляціях із землею і присвоєнні радгоспного майна. Про це йдеться у сюжеті "Подродностей" на телеканалі "Інтер".

Антоніна Чигрин розповідає, що з ферми, де працювали її чоловік і син, залишилися лише руїни. Це сталося тоді, коли колективне сільгосппідприємство перейшло в приватні руки. Цю передачу повинні були погоджувати на зборах пайовиків. Але нічого подібного жінка не пригадує.

"Організували "ТОВ Агроком" в кінці 2011 року, почали в жовтні звільнятися люди, бо не підписували ці договори оренди, а хто і підписав, так само залишилися без роботи", – розповідає жителька села Савківка Антоніна Чигрин.

Новий господар орендує майже 11 тисяч гектарів угідь разом з приміщеннями, технікою і навіть худобою. Це за документам. Але селяни запевняють – будови вже знесені, трактори і комбайни давно пішли на металобрухт, а за земельні ділянки пайовикам платять копійки. Вони прийшли до райадміністрації протестувати проти орендаря.

"Майже 1600 гривень не виплачують. Недоплачують кожному орендодавцю, щоб платили по-нормальному людям, як годиться, як всі платять", – говорить пайовик Віктор Чабенко.

Цікаво, що претензії у людей не тільки фінансові, а й політичні. Фактично власник холдингу – російський олігарх.

"Це громадянин Росії Потапенко. Він є фактичним власником господарства "СТОВ Агроком", на сьогоднішні він перебуває в Росії під слідством", – розповіла пайовщиця Галина Тарасенко.

Ігор Потапенко прославився не тільки в Україні. У травні минулого року російська влада звинуватила олігарха в махінаціях із землею на 20 мільярдів рублів. Зараз він у Москві, під домашнім арештом. На імпровізованій зустрічі з пайовиками його інтереси представляють юрист і виконавчий директор агрохолдингу. Але розмова не пішла.

Керівництво підприємства пропонує пайовикам не "виносити сміття з хати", і вирішити питання або в індивідуальному порядку, або звертатися до суду. Люди не згодні. Багато хто вже не раз судилися з холдингом, і це ні до чого це не призвело. Тепер селяни налаштовані більш радикально. Якщо їхні вимоги не виконають, готові блокувати роботу підприємства.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині розпочався купальний сезон – Гідрометцентр

Погода Черкащини зупинилася на відмітці «сонячно сухо та комфортно». П’яту добу температурний фон відповідає середині літа, в обідню пору...

Риба, фрукти та цвіт акації: у Черкаському зоопарку проводять показові годування тварин (ВІДЕО)

Показові годівлі у Черкаському зоопарку проводять для ведмедів, пеліканів, черепах, мангустів, леопарда та ведмедів. Одне з таких годувань спостерігала...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x