НовиниРосіяни не повернули Україні тральщик "Черкаси"

Росіяни не повернули Україні тральщик "Черкаси"

-

- Advertisment -

Росіяни не повернули Україні морський тральщик "Черкаси". Торік його команда шість днів намагалася вибратися з озера Донузлав у Криму, відмовлялася здатися. Корабель російські військові захопили 25 березня 2014-го, пише Gazeta.ua.

"Команда зараз служить в Очакові на допоміжних суднах, – розповідає колишній капітан тральщика Юрій Федаш, 34 роки. Його призначили начальником штабу бригади надводних кораблів. – Рік тому всі боялися першого пострілу, щоб не розв'язати відкритого протистояння. Не всі були морально готові. Зараз зрозуміло, хто є хто. Коли тільки почався конфлікт, я відвіз дружину з дитиною до батьків у Тернопільську область. Так мене не могли шантажувати. Офіцерам зразу казав, що треба готуватися до найгіршого. Ті, хто лишився на кораблі, теж сховали свої сім'ї".

Він розповідає, що шість днів росіяни активно атакували тральщик. Не було можливості навіть нормально спати: 2–3 години на добу, якщо пощастить.

"У перший день ми висадили на берег 12 чоловік. Тоді командир бригади дав наказ швартуватися. Ми його не виконали. Я вишикував екіпаж. Дав можливість зробити вибір. Здивувався, коли вийшов мій старший помічник, штурман. Потім ще двоє морально не витримали, – говорить Юрій Федаш. – Мені дзвонили й погрожували, шукали мою родину. Спецназ, який нас захоплював, навіть не обшукував, дали можливість зібратися. Коли зійшли на сушу, був новий виклик – евакуювати екіпаж на материкову частину України".

Організованого виходу з Криму не було. Чоловік говорить, що йому вдалося виїхати на другий день після того, як півострів покинули "його люди".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасами розїжджає таксі, котре перевозить людей, які не мають можливості пересуватися самостійно

Василь Приходько працює водієм майже 30 років. У цьому році пересів на спеціальне авто. Василь Миколайович водить інватаксі. Перевозить...

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x