НовиниРосійських ГРУшників затримали черкаські "айдарівці"

Російських ГРУшників затримали черкаські "айдарівці"

-

- Advertisment -

Днями Україна отримала черговий доказ участі російських окупаційних військ на Сході: військові взяли в полон двох спецпризначенців регулярних військ Російської Федерації. Долучились до проведення операції і бійці батальйону "Айдар", серед яких – представники "Самооборони Майдану в Черкаській області".

Про це vikka.ua повідомляє із посиланням на прес-службу черкаської Самооборони.

14 травня голова Черкаської ОДА нагородив кількох "самооборонівців" ювілейною відзнакою "Холодний Яр". Серед нагороджених і бійці черкаського підрозділу "Айдару" Олександр Сірош ("Малий") та Богдан Гаркуша ("Дарій"). Однак нагороди їм у руках потримати ще не вдалося — 16 травня бійці отримали поранення під час бою під Щастям Луганської області.

У суботу близько 15:00 до позиції "Фасад" підійшли співробітники російського спецназу у кількості 30 осіб. 14 із них почали підходити до позиції у розвідку, очевидно, знаючи, що 80-ту бригаду вивели зі Щастя і позицію буде легко захопити. Їх помітив боєць 92-ої окремої механізованої бригади Вадим Пугачов, який загинув у сутичці. Тоді спільно з 92-ою бригадою в бій вступили і бійці резервно-ударної групи батальйону "Айдар" під командуванням черкащанина з позивним "Молодєц" (Миколи Сташука). Двох поранених російських диверсантів взято в полон, двоє – загинуло. Трьох українських воїнів — бійця 92-ої бригади та двох "айдарівців", черкащан Олександра Сіроша та Богдана Гаркушу, – поранено. До речі, вже не вперше. Зараз вони перебувають на лікуванні у військовому госпіталі.

Олександр Сірош (Малий) півтора місяці провів під Георгіївкою. Потім потрапив у Щастя. Був поранений наприкінці літа минулого року.

Богдан Гаркуша (Дарій) отримав другу контузію та осколкове поранення в голову під час мінометного обстрілу у Щасті на початку грудня минулого року. Поки проходив реабілітацію, у якості волонтера почав відвідувати дитячі відділення медичних закладів, підбадьорюючи юних пацієнтів та закликаючи допомагати хворим дітям. Після лікування він знову повернувся на передову. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині рятувальники витягли з води автомобіль: в салоні було тіло жінки

15 червня до Служби порятунку від місцевих жителів надійшло повідомлення, що на території однієї з баз відпочинку села Коробівка...

Поліція затримала на Черкащині водія, який збив велосипедиста і втік з місця ДТП

Дорожньо-транспортна пригода сталася вночі 14 червня біля села Степанецьке на автодорозі «Миронівка-Канів». Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області. Як...

Цікаве:

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x