НовиниРодзинки цьогорічного Дня міста: біг у ластах, науковий пікнік...

Родзинки цьогорічного Дня міста: біг у ластах, науковий пікнік і баскетбол наосліп

-

- Advertisment -

Цього року День міста черкасці святкуватимуть два дні – 6 та 7 червня. На заходи з бюджету спрямували 172 тисячі гривень, що на 110 тисяч більше, ніж минулого року.

Про це у коментарі vikka.ua розповіла директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук.

Родзинкою святкування 729 річниці Черкас стануть два проекти: "Науковий пікнік" та "Челімпійські ігри".

"Науковий пікнік відбудеться у сквері Богдана Хмельницького. Це спільний проект із Черкаським державним технологічним університетом. Автором ідеї є міський голова. Науковий пікнік дозволить нашим містянам дослідити, з чого виготовляють продукти харчування, як можна технічно відтворити освітлення якогось певного майданчика. Буде встановлено 40 наметів, в яких проводитимуть різні наукові досліди, але не в суто науковій, а у доступній формі, щоб городяни зацікавились і могли самостійно змішувати щось, включати та виключати", – говорить Маліщук.

З 16 години відбудеться ще один масштабний проект, який стане родзинкою святкувань – "Челімпійські ігри". Автором ідеї є колишній керівник Палацу молоді Ірина Тітовська.

"У нас буде створено багато команд, які будуть представниками підприємств, установ, організацій міста, громадських організацій. Ми також сподіваємось на команди від правоохоронних органів, банків, від Інститут пожежної безпеки та Навчального центру з Оршанця", – розповіла директор департаменту організаційного забезпечення.

Однак ігри будуть особливими: Наприклад: якщо біг – то в ластах, якщо баскетбол – то наосліп.

"Але ми не змінюємо наш формат. Абсолютно в усіх парках та скверах (це близько 27 майданчиків у місті) відбуватимуться заходи у мікрорайонах для тих, хто не зможе доїхати до центру. Традиційно основна частина заходів відбудеться у Долині троянд", – розповіла Лілія Маліщук.

Через проведення заходів поблизу Долини троянд перекриють рух: 6 червня – з 9 до 22, а 7 червня (Національні змагання зі слалому) – з 9 до 18 години.

Фінансування цьогорічної програми святкувань Дня міста на 110 тисяч збільшилось у порівнянні з минулим роком.

"Проект "Дня міста" коштує 172 тисячі коштує. Минулий рік був проблемним у плані подій в державі. Тому в 2014 ухвалили рішення, що ми максимально скоротимо наші програми, які запланували і на День міста, і День Незалежності та інші заходи. Ми віддали з програми святкування на інші потреби більше 400 тисяч. Тому бюджет минулого року коштував лише 62 тисячі", – сказала директор департаменту.

За її словами, ці кошти насамперед витратять на технічне забезпечення.

"Тільки 10 основних майданчиків нам треба озвучити, поставити подіуми для проведення цих заходів. Також кошти підуть на оренду обладнання, бо такого в Черкасах немає. І, звичайно, потрібно оплатити роботу тих людей, які будуть задіяні у процесі підготовки до святкування та закріплені відповідальними за майданчики", – розповіла Лілія Маліщук.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x