додому Новини Черкащина Родини Черкащини продовжують отримувати "пакунки малюка"

Родини Черкащини продовжують отримувати "пакунки малюка"

0

Більше 1,9 тисяч "пакунків малюка" знайшли своїх отримувачів на Черкащині цьогоріч. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало, передає прес-служба ОДА.

Загалом з початку року на область ЮНОПС спрямувало 2341 "пакунок малюка", каже посадовець. Їх Черкащина, як і інші області, отримує з другої половини 2018 року, відколи Кабмін ухвалив постанову № 512 "Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

"Продовжуємо реалізовувати в області проект, покликаний допомогти молодим родинам при народженні малюка, – каже Руслан Чикало. – З початку дії постанови, "пакунок малюка" отримали 4859 сімей з новонародженими. Відзначу, з березня гарантовані державою "бебі бокси" батьки отримують відразу у пологовому будинку чи пологових відділеннях центральних районних лікарень".

Окрім того, цього року розширили перелік предметів, які входять до складу "пакунків". Додали сорочки дитячі 56 (51-56 см на 2 місяці) та 62 (57-62 см на 3 місяці) розмірів, підковдру, розвиваючі іграшки для стимулювання зорових, слухових, тактильних відчуттів та рухових навичок, та м’яку книгу з високою контрастністю зображень. Загальна кількість товарів у "пакунку малюка" налічує 37 одиниць.

Як повідомляв сайт vikka.ua, минулого року на Черкащині народилося на чверть тисячі більше хлопчиків.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version