НовиниЧеркащинаРоден продовжить рятувати майбутнє Черкас

Роден продовжить рятувати майбутнє Черкас

-

- Advertisment -

Благодійна виставка Огюста Родена "Передчуття майбутнього", організована Фондом гуманітарного розвитку України, б’є рекорди відвідуваності мистецьких заходів на Черкащині. Щоб дати можливість усім бажаючим побачити унікальні твори мистецтва й допомогти Черкаській дитячій художній школі, виставку Родена продовжено до 20 січня.

Тисячі черкащан вже відвідали благодійну виставку Огюста Родена "Передчуття майбутнього".

Цей проект організовано Наталею Заболотною – відомою черкащанкою, президентом Фонду гуманітарного розвитку України, на підтримку Черкаської дитячої художньої школи, в якій нині навчається 500 дітей.

"На численні прохання черкаських поціновувачів мистецтва, Фонд гуманітарного розвитку України спільно з колекціонером Ігорем Вороновим прийняли рішення подовжити до 20 січня 2019 року виставку скульптури Огюста Родена та унікальний проект із доповненою реальністю від сучасних українських художників, аби під час Різдвяних свят і зимових канікулів не лише жителі Черкас, а й Черкаської області, кияни та усі охочі могли відвідати Черкаський художній музей та по можливості зробити благодійний внесок на підтримку Черкаської дитячої художньої школи", – кажуть організатори.

На сьогодні сума благодійного внеску від черкащан, що придбали додатковий благодійний квиток на користь художньої школи, становить 20 тисяч гривень.

Творчість Огюста Родена – синтез реалізму з новаторством. Саме цей принцип закладено в основу виставки, де поряд зі славетними скульптурами великого майстра, таких як "Мислитель", будуть представлені роботи сучасних художників з використанням цифрових медіа. "Передчуття майбутнього" має створити простір для дискусії щодо ролі творів мистецтва та змінення їхнього сприйняття у часи технологічної революції, яку зараз переживає наш світ. Це саме той випадок, коли на виставці в музеї Вам знадобляться ваші гаджети, аби побачити створену спільно з сучасними художниками доповнену реальність.

Митці, які беруть участь у проекті – Віктор Сидоренко, Юрій Соломко, Роман Мінін, Юлія Бєляєва, Олег Тістол, Микола Маценко, Сергій Шауліс. Твори Родена, що завжди збирають черги у кращих музеях планети, в Черкасах експонуються вперше. 

Знаменитий Мислитель з нетерпінням чекатиме на усіх охочих долучитися до прекрасного протягом усіх зимових свят!

Місце проведення виставки: Черкаський художній музей, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 259. 

Експозиція працює з 10:00 до 18:00 годин щоденно (вихідний – понеділок, а також 1 та 7 січня).

Вартість квитка: повна вартість – 40 гривень, для студентів та пенсіонерів – 10 гривень, для школярів – 5 гривень. Безкоштовний вхід (за наявності посвідчень) для: дітей до 7 років, інвалідів 1-2 категорії, багатодітних родин, військовослужбовців, учасників бойових дій, АТО, членів родин загиблих ветеранів війни та Небесної Сотні, працівників музеїв та Спілки художників України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують на міфічну й комедійну казку-мюзикл.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x