НовиниЧеркасиРобітничі професії найбільш затребувані і оплачувані на Черкащині (ВІДЕО)

Робітничі професії найбільш затребувані і оплачувані на Черкащині (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Де в Черкасах платять більше? Які професії користуються популярністю? Журналісти ВІККА-Новин дослідили тенденції на місцевому ринку праці.

робота трудова книжка вакансія працевлаштування
slovoidilo.ua

Максим за професією маркетолог. Звільнився напередодні війни. Довго не міг знайти роботу, тому звернувся до Центру зайнятості.

«Зареєструвався. Так як я черкащанин, мені легше було, не треба було якихось додаткових документів, але тим не менш зареєструвався, став на облік і через певний час допомогли знайти роботу», – розповідає Максим.

Майже півтори тисячі безробітних черкасців нині на обліку в міському Центрі зайнятості. Проте й пропозицій від роботодавців теж чимало. Директорка Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак зазначає: «Близько 800 роботодавців за період 11 місяців 2022 року оголосили про свою потребу. До Центру зайнятості надійшло близько 3600 актуальних вакансій. Для службовців їх 37%, для робітників більше 60% актуальних вакансій в базі данних».

Через війну змінився ринок праці. Стрімко зріс попит на робітничі професії. Для них збільшилася кількість пропозицій і заробітні плати.

«Найбільш оплачувальні вакансії, звісно вакансії робітничих професій. Є у нас в базі даних пропозиції роботи для токарів, фрезирувальників, швачок, електрогазозварників, електромонтерів, але ринок праці потребує і кваліфікованих лікарів, менеджерів, бухгалтерів», – додає Оксана Щербак.

Представникам таких професій пропонують в середньому 20 тисяч гривень. Експерти розповідають: чимало підприємств під час війни переїхали до Черкас. І потребують спеціалістів на свій рівень зарплат.

Директорка консалтингового агентства Ірина Кіркіна зазначає: “Очікуваний рівень заробітних плат, які люди привезли із тих регіонів, він звісно вже впливає на внутрішній ринок. І це ось така, поки не швидка, така середня заробітня плата поступово установлюється”

Найбільші заробітні плати пропонують і топ-менеджерам. Це близько 24 тисяч гривень. Проте таких пропозицій мало. Експерти додають: через війну порушилися ланцюги постачання, тому збільшився попит і на водіїв. А от для робітників креативної галузі навпаки – зменшилася кількість пропозицій.

«До війни не секрет дуже динамічно розвивалася креативна сфера бізнесу. Дизайнери, кулінари, маркетологи, рекламісти і так далі. Звичайно зараз на них менший попит. Ті ж юристи. Тобто це професії, пов’язані виключно із мирним життям», – розповідає Ірина Кіркіна.

Фінансові експерти зазначають: передбачити популярні професії майбутньго складно. Втім, є загальна динаміка, яка показує у яких сферах можна більше заробити. Зараз це технологічні професії.

«Є загальна динаміка, яка була до війни і продовжується після війни. Це перехід економіки на більш технологічні рейки, тобто це збільшення доданої вартості в тих секторах, які більш технологічні, а власне якщо в секторі більше доданої вартості, то люди які там працюють, більше заробляють», – розповідає фінансист Сергій Фурса.

Експерт розповідає: через падіння ВВП багато людей залишилися без роботи. Під час війни зменшилася й кількість інвестицій в Україну. Лише після закінчення війни – ситуація на ринку праці зміниться.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x