НовиниЧеркащинаРівень смертності серед в’язнів на Черкащині зріс удвічі

Рівень смертності серед в’язнів на Черкащині зріс удвічі

-

- Advertisment -

Перевіркою додержання вимог законодавства про охорону здоров’я при вирішенні питання про звільнення від покарання за хворобою засуджених, які утримуються в Державній установі "Старобабанівська виправна колонія (№92)" Міністерства юстиції України встановлено, що протягом першого півріччя 2017 року рівень смертності засуджених зріс на 100%: з 2-х в 2016 році до 4-х в 2017-му. Про це повідомляє сайт міста Умань з посиланням на місцеву прокуратуру.

Однією з причин збільшення кількості смертей засуджених стало несвоєчасне звільнення засуджених, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі та захворіли на тяжку хворобу.

10 травня 2017 року Мін’юстом, за участю МОЗ, підготовлено та зареєстровано наказ "Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів", відповідно до якого у випадку неможливості перенаправлення хворого засудженого до закладу охорони здоров’я ДКВС медичний огляд засуджених осіб проводиться лікарсько-консультативними комісіями закладів охорони здоров’я державної або комунальної форм власності, за висновком якої установа виконання покарання подає до суду клопотання про звільнення засуджених за хворобою. З цією метою у закладах охорони здоров’я державної або комунальної форм власності їх керівниками створюються лікарсько-консультативної комісії.

Медична допомога засудженим, які відбувають покарання в Старобабанівській виправній колоні, надається лікарями Уманської центральної районної лікарні за територіальністю.

Незважаючи на те, що вказаний Наказ набрав законної сили 2 червня та в колонії утримується понад 700 засуджених, в Уманській центральній районній лікарні наказом головного лікаря не створена лікувально-консультативна комісія (ЛКК) для вирішення питання про звільнення засуджених за хворобою, чим створено ризик несвоєчасного звільнення засуджених, хвороби яких внаслідок прогресування набули характеру, зазначеного в переліку захворювань, які є підставою для звільнення засуджених від подальшого відбування покарання.

З метою припинення порушень Закону Уманською місцевою прокуратурою на адресу адміністрації Уманської центральної районної лікарні внесено вказівку про негайне створення лікувально-консультативної комісії.

За результатами розгляду акту прокурорського реагування, 27 липня, наказом керівника Уманської центральної районної лікарні, створено постійно діючу ЛКК, до складу якої увійшли 8 лікарів різних спеціальностей. Питання звільнення засуджених за хворобою в т.ч. діяльність вказаної ЛКК перебуває на постійному контролі Уманської місцевої прокуратури, інформують в прокуратурі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, наркозбувачу з Черкащини світить до 10 років.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x