НовиниРідкісні музейні експонати на Черкащині немає куди подіти (ВІДЕО)

Рідкісні музейні експонати на Черкащині немає куди подіти (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Майже 30 тисяч експонатів приватного військового музею на Черкащині ризикують зотліти у підвалі або ж залишити Україну. Колекція братів Бойків із селища Шампанії вже не вміщується у їхньому невеличкому приміщенні. Колекціонерам надходили пропозиції перевезти музей до Польщі чи Білорусі. Проте вони не пристають на це, бо хочуть, щоб експонати залишилися в Україні. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Валіза німецького офіцера часів Другої світової була першим експонатом, який 6 років тому потрапив до рук братів Бойків. Відтоді Олег та Руслан захопилися колекціонуванням.

Нині в музеї 27 тисяч експонатів з усіх епох – від трипільської культури до сучасності. Колекціонери кажуть, що селищний музей для них вже замалий. Тож обласні чиновники виділили братам землю під будівництво нової споруди.

"Я хочу тут уже зробить на 12 га, щоб було експозиції в натуральну величину Київської Русі, козацької січі, збудувати ГУЛАГ, щоб могли поспати, поїсти баланду в баракові", – розповідає Олег Бойко.

Планують також побудувати афганське село, так званий кишлак, радянські та німецькі окопи часів Другої світова війна.

Реалізувати задум, каже Олег Бойко, нині неможливо. Адже у братів бракує грошей. Немає їх і у місцевому бюджеті.

"Нам цікаве створення нових туристичних маршрутів, нових музейних експонатів, експозицій, відкриття нового музею… Це елементарний турист, який готовий приїхати на Черкащину і витратити якісь кошти і залишити в місцевому бюджеті", – зазначає начальник управління культури та зв'язків із громадськістю Черкаської ОДА Олег Островський.

Єдина надія – на благодійників. За попередніми підрахунками потрібно близько 2 млн грн – і вже можна буде відкрити 2-3 перші зали, кажуть засновники музею.

Тим часом, Польща та Білорусь вже пропонували перевезти колекцію до них. Втім самі брати Бойки хочуть, щоб музей залишився в Україні. І обіцяють відкрити перші виставкові зали уже до кінця року, якщо знайдуть фінансування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах представили унікальне ювелірне зібрання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пожежа в Черкасах: рятувальники евакуювали двох людей

9 травня на вулиці Смілянській, виникла пожежа на 5-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Як у Черкасах роздавали корм хвостатим переселенцям (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Черкасах біля одного із ТРЦ міста роздавали корм для хвостатих переселенців. Це коти і собаки, господарі яких не...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x