НовиниЧеркащинаРічка на Черкащині перебуває у критичній ситуації, – екоекспертиза...

Річка на Черкащині перебуває у критичній ситуації, – екоекспертиза (ФОТО)

-

- Advertisment -

29 серпня представники ГО "Агенція підтримки підприємництва та інвестицій" спільно із заступником начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Олександром Позняковим відреагували на численні звернення мешканців селища Бабанка щодо незадовільного гідрологічного режиму та санітарного стану річки Ревуха. Вони ініціювали проведення громадської екоекспертизи річки, що протікає на території Бабанської селищної ради, що на Уманщині. Про це у Facebook повідомив директор громадської організації Євгеній Глєбов.

Під час проведеної експертизи інспектори виявили критичну ситуацію: падіння рівня води в річці до 80% (у деяких місцях вона перетворилася на маленькі потічки), замулення річки водоростями та засмічення сміттям, виявлені сліди розорювання пойми, відсутність водних-живих ресурсів (риби), повалені дерева та руйнація споруд.

Агенція негайно направить звернення до влади (Міністерства екології та природних ресурсів України, Верховної ради та Державної екологічної інспекції України) з проханням негайно відреагувати на складний та критичний стан малих і середніх річок області, та вжити невідкладні заходи з відновлення їхніх екосистеми.

ГО наголосить звернути увагу та надати фінансування на відновлення колись мальовничої річки Ревуха, яка має всі шанси відродитись та залишитися не лише на карті, а й у природному середовищі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, риба у річках Черкащини гине від побутових і промислових стоків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Лікувальний заклад із Черкас став партнером відомої клініки з Німеччини

Черкаський кардіологічний центр став партнером німецької клініки Robert Bosch Krankenhaus. Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями. Про це повідомив...

На Уманщині в результаті ДТП загинув 34-річний чоловік

На Уманщині сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинув 34-річний чоловік. Інцидент трапився у межах села Червоний Кут Уманського...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x