НовиниЧеркащина"Ремонт черкаської дамби – це шанс відродити річкове пасажирське...

"Ремонт черкаської дамби – це шанс відродити річкове пасажирське перевезення" – Олександр Згіблов

-

- Advertisment -

Ремонт черкаської дамби і обмеження руху транспорту через міст на 4 місяці має дати поштовх до розвитку річкового пасажирського транспорту. Таку думку висловив голова фракції Партії вільних демократів Олександр Згіблов.

Добратися з Правого на Лівий берег можна набагато швидше, ніж, скажімо, проїхати через дамбу. Відстань між берегами 12–15 км, а в деяких місцях – всього 7. Але для цього потрібно відродити пристані для річкового транспорту при селах Лівобережжя.

– У радянські часи майже у кожного села, яке мало виходи до Дніпра, була своя пристань, фарватер. У деяких селах ця вся інфраструктура збереглася. Не вистачає двох речей: пасажирських суден і необхідності налагодити навігацію. Думаю, навігацію відродити не проблема, а кораблі можна орендувати в Херсоні чи Миколаєві на ці 4 місяці, – зазначив Олександр Згіблов.

На його переконання, найбільшим попитом річкового перевезення користуватимуться ті, хто проживає на Лівому березі і вимушений щодня їздити в Черкаси на роботу. Відновлення річкового перевезення дозволить реанімувати річковий порт, який останнім часом почав занепадати.

Окрім того, "Вільні демократи" ініціюватимуть перед "Укрзалізницею" збільшення кількості дизелів на час перекриття дамби.

Нагадаємо, на час ремонтних робіт з 15 червня буде перекрита дамба через Дніпро на 4 місяці. Транспорт пропускатиметься лише зранку і увечері.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах патрульні та перевізники радились, як покращити перевезення пасажирів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x