НовиниРелігійні громади Черкас просять депутатів скасувати податок на їхнє...

Релігійні громади Черкас просять депутатів скасувати податок на їхнє майно

-

- Advertisment -

Керівники всіх релігійних громад Черкас обговорили рішення міської ради про оподаткування майна церков різних конфесій і деномінацій. Згідно документу, всі так звані нежитлові будівлі громад, незалежно від призначення та розташування, підлягають щорічному оподаткуванню в 1 % від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

Представники обурені, що таке рішення ухвалили без будь-якого обговорення. Адже, за словами одного із членів виконкому, введення нових податків має відбуватися не раніше, як за 6 місяців після оголошення та широкого обговорення. До того ж 1 % – це найвища ставка податку, а закон дає право керівництву на місцях диференціювати її за власним розсудом.

За словами Митрополита Черкаського і Чигиринського Української православної церкви Київського патріархату Іоанна, храми будували не за кошти міського бюджету, а за пожертви людей.

"Своїм законом депутати фактично підсікають і вирубують на кореню оцей неприбутковий сектор життя суспільства. Я не бачу в цьому нічого розумного", – наголосив Владика.

"Я вважаю, що те, чим володіють церкви, на сьогодні вже оподатковано, бо зі всіх пожертв прихожани вже сплатили в казну держави", – додав заступник голови обласного об’єднання церков євангельських християн баптистів Черкащини Валерій Беляев.

Тому спільним голосуванням очільники церков вирішили звернутися до депутатів міськради із закликом переглянути своє рішення.

За те, щоб звільнити релігійні громади від оподаткування, виступає і обласна державна адміністрація.

"Ми будемо максимально сприяти вирішенню цього питання, адже розуміємо важливість впливу релігії на збереження спокою у суспільстві. Юрій Олегович повністю підтримує ці ініціативи", – зазначив в. о. начальника управління культури ОДА Микола Суховий.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Комунальники Черкас готують пляжі до літнього сезону

Комунальники активно працюють над відновленням та покращенням пляжів до літнього сезону. Про це повідомили у пресслужбі КП "Благоустрій". Вони відновлюють...

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x