додому Новини Черкащина Реконструкція "Юності" почекає, здоров’я черкасців – ні: депутати просять мера скликати сесію

Реконструкція "Юності" почекає, здоров’я черкасців – ні: депутати просять мера скликати сесію

0

Партія вільних демократів вимагає від міського голови Черкас Анатолія Бондаренка скликати позачергове засідання сесії міської ради.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє "вільнодемократівець" Олександр Згіблов.

"Якщо він цього не зробить, збиратимемо підписи депутатів. Треба розуміти потребу лікарів, треба виділяти кошти. Реконструкція скверу "Юність" за 14 млн. грн. може почекати, а от здоров’я жителів Черкас – ні", – повідомив у соцмережі депутат.

Він додав, що ситуація досить критична. Як показує досвід Італії, Франції та Іспанії, епідемія розпочинається через 14-20 днів після того, як починають виявляти перших захворілих. Тому необхідно підготуватися до розвитку навіть найгіршого сценарію.

"Зібрав потреби, які у першу чергу потрібні для інфекційної лікарні Черкас. До речі, саме ця лікарня визначена одним із закладів, на базі якого прийматимуть і лікуватимуть хворих на коронавірус", – зазначив Олександр Згіблов.

Перелік першочергових потреб:

Тести на виявлення коронавірусу. Тієї кількості, що завезли в область і в Черкаси, не вистачить. Треба розуміти, що ці тести повинні бути не лише в лікарнях, але в поліклініках і у сімейних лікарів. Пересувний апарат штучної вентиляції легенів. Він може під’єднуватися до 6 ліжок.
Кисневий концентратор. І не один.
Пересувний рентгенапарат для обстеження хворих. Він потрібен, щоб не відправляти хворого до інших закладів і тим самим не наражати ще більше людей на небезпеку
Безконтактні термометри. Ці термометри повинні бути не лише в інфекційні лікарні, але й в поліклініках міста.
Функціональні ліжка для інфекційної лікарні
Дефибрилятор для інфекційної лікарні
Ліжка, меблі, халати. Речі першої необхідності для інфекційної лікарні.

"Це все треба закуповувати і постачати. Термін дуже малий. На проведення процедури закупівлі немає часу. Рішення про виділення коштів треба примати вже зараз і негайно. Як думаєте? Чи варто збирати депутатів і виділяти кошти? І головне з якої статті видатків зняти?", – додав Олександр Згіблов.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат запустив флешмоб порятунку пенсіонерів від коронавірусу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version