НовиниЧеркащинаРейтинг комфортності: у списку українських міст Черкаси – "міцний...

Рейтинг комфортності: у списку українських міст Черкаси – "міцний середнячок"

-

- Advertisment -

У рейтингу комфортності міст, який склав журнал "Фокус", Черкаси посіли 17 місце.

Оцінювалися столиця і всі обласні центри, окрім окупованих Донецька, Луганська, а також адміністративного центру анексованого Криму – Сімферополя.

Дослідники одразу зауважили, що рейтинг можна вважати суб’єктивним, адже саме поняття комфорту є таким. Та все ж, на погляд редакції "Фокус", він вийшов доволі репрезентативним.

Згідно з результатами дослідження, перевагами Черкас є доступне житло та невисокий рівень безробіття. Серед недоліків: погане транспортне сполучення з іншими регіонами, розбиті дороги та низька інвестиційна привабливість. Тому за більшістю показників Черкаси – "міцний середнячок".

Якість міських сервісів тут оцінили на трієчку, що відповідає середньому рівню по Україні. Діяльністю мера в Черкасах задоволено 66% городян. Порівняно з іншими областями це високий показник. Та й в цілому на тлі жителів інших міст черкасці є оптимістами, адже 45% опитаних вважають, що справи в їхньому місті йдуть в правильному напрямку.

Однак в рейтингу "Фокуса" позицію обласного центру помітно знижує погане транспортне сполучення. Через Черкаси проходять лише три траси національного значення, а поїзди відправляються всього в чотирьох напрямках. Влітку цього року ситуацію додатково ускладнило закриття на ремонт мосту через Дніпро. Зараз транспорт пропускають лише впродовж кількох годин зранку та увечері. Через це виникають затори. Ті, кому не вистачає терпіння, їдуть в об'їзд через Канів або Світловодськ. Можливо, через транспортні проблеми інвестиційна привабливість міста низька, а ціни на товари з умовною споживчого кошика, навпаки, досить високі.

Відповідно до рейтингу, у трійку найкращих міст за комфортністю увійшли Київ, Львів та Луцьк. Найбільш незручними виявилися Чернігів, Суми та Херсон.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський університет втрапив у ТОП-50 українських вишів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x