НовиниЧеркащина"РеАнімація виборців": на Черкащині діти створювали пластилінові мультфільми (ФОТО,...

"РеАнімація виборців": на Черкащині діти створювали пластилінові мультфільми (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Підвищити активність молоді під час парламентських виборів. Таку мету ставили автори проекту "РеАнімація виборців". Привернути увагу молодіжної аудиторії до важливості свідомого голосування було вирішено за допомогою створення мультиплікаційних фільмів, інформує прес-служба ГО "Турбота".

Воркшоп із анімації відбувся у Багатопрофільному регіональному центрі професійної освіти у селі Мокра Калигірка на Катеринопільщині та у Смілянському технікумі харчових технологій.

"Чому ми вирішили проводити саме заняття із мультиплікації? За дослідженнями соціологів, менше третини молодих людей мають намір голосувати на найближчих виборах. Особливо це стосується молоді, яка не має вищої освіти і навчається у професійно-технічних закладах у районних центрах, – розповідає координаторка проекту у Черкаській області та голова ГО "ФлайМедіа" Ірина Семенова. За її словами, оскільки молодь належить до тієї вікової групи, яка найбільш прихильно ставиться до демократичного розвитку України, то їх небажання брати участь у політичному житті країни викликає занепокоєння".

Серед причин низької участі молоді у районах у виборах можна відзначити недостатню віру юнацтва у важливість їхнього голосу, нерозуміння політичних процесів та відсутність паралелей між тими процесами та життям і добробутом на місцях. Юнацтву бракує інформації про їхні виборчі права, не вистачає впевненості у тому, що їх голос – значущий, а це означає, що тільки через інформування молодь замотивувати неможливо. Треба дати їм інструмент, який допоможе відчути, що доля виборів та доля країни – у їхніх руках.

Загалом участь у заняттях з анімації взяло понад 200 учнів та учениць старших курсів у професійно-технічних закладах у трьох областях – Кіровоградській, Полтавській та Черкаській. Вони дізналися про важливість активної участі у виборах через роботу з пластиліном під час воркшопів із анімації. І тепер змагатимуться за перемогу у конкурсі на кращий мультфільм, присвячений участі у виборах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Звенигородці триває конкурс на написання гімну міста.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x