НовиниЧеркащинаРайцентр на Черкащині планує повністю перейти на індивідуальне електричне...

Райцентр на Черкащині планує повністю перейти на індивідуальне електричне опалення

-

- Advertisment -

Кам’янка планує повністю перевести місто на індивідуальне електричне опалення. Таким чином, містян звільнять від чималих комунальних платежів, а місто – від боргів за них.

Місцеві владці планують здійснити поетапний перехід протягом 2020-2021 років. 

"Сьогодні на централізованому опаленні у нас перебувають усі багатоквартирні будинки, 2 дитсадки, музична школа та приміщення ради. За умов щорічного зростання цін на газ, мешканці квартирних будинків давно почали переходити на індивідуальне електричне опалення – і сьогодні із 1800 квартир, які були на 2008 рік, на централізованому опаленні залишилося 409. Це ще більше актуалізувало проблему: для тих, хто лишився на централізованому опаленні, ціни зростають – і сьогодні плата за тепло у нас одна із найвищих по Україні", – зазначає голова Кам’янської громади Володимир Тірон.

Тепловики ж наголошують: автономне опалення ефективніше і вигідніше за центральне. Адже, опалюючи свої квартири індивідуально, кам’янчани не утримуватимуть систему теплопостачання, роботу котельні, тепломережі за власні кошти.

"Є можливість самостійно управляти теплопостачанням: відключати опалення, регулювати температуру у квартирі. Плюс – незалежність від зношеності мережі та комунальних поривів, – розповів директор Кам'янського комунального підприємства теплових мереж Олександр Темний. – Ну і, звісно, це незрівнянно нижча ціна за опалення".

Нині Кам’янка звернулась до РЕМ для проведення розрахунків потреби у збільшенні потужності електромережі будинків, заміну кабелю на потужніший та повного обрахунку вартості послуг – для поетапного переведення міста на індивідуальне опалення і повне відключення від централізованого у 2021 році.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, мешканці кількох багатоповерхівок у Черкасах уже понад два тижні сидять без газу.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x