додому Новини Черкаси Радуцький: «Азот» незаконно прокладає газопровід до державної магістралі

Радуцький: «Азот» незаконно прокладає газопровід до державної магістралі

0
фото "Нової Доби"

Депутат обласної ради Олександр Радуцький звинувачує ПрАТ «Азот» у незаконному прокладанні газопроводу до державної магістралі, аби відмовитись від сплати тарифу «Черкасигаз». Свої слова обранец підкріплює документами, які отримало підприємство.

Днями керівництво АТ «Черкасигаз» отримало листа від київської компанії «Спеціалізоване монтажне управління №24», в якому йдеться про намір з 27 травня виконати роботи з улаштування перетину існуючого газопроводу низького тиску згідно з проектною документацією, яка належить «Черкасигаз». Проте на підприємстві стверджують, що жодних дозволів для цих робіт нікому не видавали.

У листі, надісланому у відповідь, голова правління Іван Стойков зазначає, що на цей момент їхнє товариство не погодило проектне рішення щодо перетину газоводом-відводом газорозподільних мереж, що належать державі. Більше того, про це неодноразово повідомлялося у попередніх листах, а проведення таких робіт порушує чинне законодавство.

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький у коменарі для «Нової Доби» стверджує, що підрядник маніпулює проектними документами.

«ПрАТ “Азот” у незаконний спосіб прокладає 7 кілометрів траси до державної магістралі і хоче відмовитися від оплати “Черкасигаз” за транспортування газу. Законно вони не можуть отримати документи, тому підробили їх. “Черкасигаз” про це особисто повідомляє. Підрядник не має жодного права на виконання таких робіт без погодження з “Черкасигаз”. Тому зараз ми маємо звернутися до правоохоронних органів, щоб вони відреагували на можливий злочин, що може відбутися в Черкасах за адресою: ПрАТ “АЗОТ”, вул. Героїв Холодного Яру, 72,» – пояснює обранець.

У свою чергу у ЧМР стверджують, що перевіряли інформацію щодо незаконного будування газопроводу, і дозвіл підрядна організація все ж таки отримала, але не в Черкасах, а у Києві.

фото “Нової Доби”

«Нещодавно від «Черкасигаз» до міської ради надійшло звернення про те, що компанія «Азот» у незаконний спосіб будує газопровід. Так як я координую роботу ДАБІ в місті Черкаси, дав доручення керівникові перевірити це. Подібні дозволи місцева та обласні інспекції видавати не можуть, лише ДАБІ Києва. Дійсно, ПрАТ «Азот» звертався до інспекції і отримав відмову. Але дозвіл отримала підрядна організація ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24», яка будує цей газопровід. Дозвіл є офіційно в системі й з ним можна ознайомитися. Тому претензій у нас ні до «Азоту», ні до ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» не може бути, адже усе відбувається законно», − пояснив «Нові Добі» заступник міського голови Віктор Беззубенко.

Проте обласний депутат Радуцький вважає, що міська влада не розібралась  у ситуації, адже АТ «Черкасигаз» жодних дозволів не надавало, про що і вказало в листі, тож проект, яким керується підрядна організація, є підробкою. На думку Радуцького, такі дії «Азоту» призведуть до суттєвого здорожчання блакитного палива для населення, тож він, як депутат облради, звертається до правоохоронців для вирішення цієї проблеми.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version