додому Новини Черкащина Рабінович: влада зобов'язана повернути довіру до банків і судів, інакше розвитку економіки...

Рабінович: влада зобов'язана повернути довіру до банків і судів, інакше розвитку економіки не буде

0

Українська влада довела країну до того, що громадяни не довіряють найважливішим фінансовим і правовим інститутам країни – необхідно повернути довіру людей до судів і банкам, щоб уникнути катастрофи. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"У нас накопичилося багато проблем, крім війни та економічної розрухи. Сьогодні знищуються основні знакові символи держави. В Україні вже не працює судова система. Я нещодавно був в Харківській області і дізнався про те, що в трьох районах вже просто немає суддів, при цьому судові справи накопичуються, надсилаються в обласні суди, що, безсумнівно, впливає на їх працездатність. Доходить мало не до того, що треба платити хабар, щоб судили!" – сказав парламентарій.

Політик заявив, що у влади також немає ніякої стратегії розвитку банківської системи, і нагадав, що обсяг депозитів фізичних осіб за останні роки значно скоротився.

"Для того, щоб країна розвивалася, потрібно щоб люди вкладали свої кошти в банки, щоб гроші вкладників насичували банківську систему. В нашій країні сьогодні ніхто не довіряє банкам, тому що раніше банки вже неодноразово залишали на паперті своїх клієнтів. У нас за останні чотири роки не був засуджений ні один власник банку, хоча від дій недобросовісних банкірів постраждали сотні тисяч українців. З січня 2014 року загальний обсяг депозитів у банках впав з 55 млрд гривень до 19 млрд. Це катастрофа!", – переконаний нардеп.

В якості прикладу непослідовною банківської політики лідер партії "За життя" навів ситуацію навколо націоналізації "ПриватБанку" в грудні 2016 року.

"Влада за ніч повернула у держвласність "ПриватБанк", пообіцявши в особі проходимки Гонтаревої (екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, – ред.) влити в нього кошти і приватизувати з вигодою для держави. Після цього вони витратили на "ПриватБанк" 190 млрд гривень, а потім ще двічі по 19 млрд, фактично пограбувавши кожного українця на десятки тисяч гривень, але досі держава так і не продала! Яке вже тут довіру", – резюмував Рабінович.

Він вважає, що розвиток банківської сфери та створення ідеальних умов для зберігання грошових капіталів є одним з "трьох китів" розвитку і піднесення економіки України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Рабінович закликав опозицію об'єднатися, щоб знову не допустити перемоги влади.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version