додому Новини Освіта П’ятеро перспективних школярів із Черкас відвідали Німеччину (ВІДЕО)

П’ятеро перспективних школярів із Черкас відвідали Німеччину (ВІДЕО)

0

П’ятеро фіналістів конкурсу за підсумками стажування у Черкаській міській раді здійснили поїздку до німецького Білефельда. Там набули нового досвіду і отримали додаткову мотивацію для власного розвитку. Повідомляє власкор ВІККА

Олексій Бобін, учень одного з навчальних закладів Черкас, своє майбутнє бачить у сфері міжнародних відносин. Після двомісячного  стажування у органах місцевого самоврядування Черкас, відчув, що став ближче до своєї мрії.  

ОЛЕКСІЙ БОБІН, УЧЕНЬ ЧЕРКАСЬКОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ № 17 

Це стажування як для мене перший крок у цю сферу, тому що це політична діяльність і департамент, який я обрав, саме займається міжнародними відносинами. Це департамент економіки і розвитку.

Протягом двох місяців черкаські школярі проходили стажування в органах місцевого самоврядування. Стажування відбувається в межах Міської програми розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на 2022-2027 роки. За результатами стажування 5 переможців, які найкраще зарекомендували себе,  протягом 4-ох днів мали можливість познайомитись з організацією роботи органів місцевого самоврядування в німецькому місті Білефельд. 

YouTube video player

НАДІЯ ЄВЧАК, ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ- НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ЧМР

Були відібрані найактивніші діти, найрозумніші, діти креативні. У них є бачення розвитку міста. Вони ознайомилися із роботою десяти департаментів. Можливо, хтось із цих дітей і буде працювати у ЧМР. Набутий досвід у стажуванні їм пригодиться у житті.

Отримавши можливість для свого розвитку і просування власних ідей, Олексій Бобін прагне подарувати таку можливість іншим.

ОЛЕКСІЙ БОБІН, УЧЕНЬ ЧЕРКАСЬКОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ № 17 

Бібліотеки у Черкасах та і по всій Україні є нудними, через те що вони є старого зразка. У моєму проекті ішов розвиток цієї бібліотеки і ми б могли там створити такий простір, де б люди могли організовувати свої проекти.

Після нашої перемоги, переконаний Олексій, співпраця з німецьким Білефельдом продовжиться, адже ідея  черкащан по створенню спільних проектів і взаєморозвитку знайшла відгук у німецьких однолітків. 

У свою чергу, після поїздки заступниця міського голови Анастасія Чубіна зазначила, що Черкаська міська рада готується взяти участь у черговому спільному проєкті разом з німецькими колегами, який спрямований на покращення матеріальної бази закладів освіти нашого міста.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version