НовиниОсвітаП'ятеро перспективних школярів із Черкас відвідали Німеччину (ВІДЕО)

П’ятеро перспективних школярів із Черкас відвідали Німеччину (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

П’ятеро фіналістів конкурсу за підсумками стажування у Черкаській міській раді здійснили поїздку до німецького Білефельда. Там набули нового досвіду і отримали додаткову мотивацію для власного розвитку. Повідомляє власкор ВІККА

Олексій Бобін, учень одного з навчальних закладів Черкас, своє майбутнє бачить у сфері міжнародних відносин. Після двомісячного  стажування у органах місцевого самоврядування Черкас, відчув, що став ближче до своєї мрії.  

ОЛЕКСІЙ БОБІН, УЧЕНЬ ЧЕРКАСЬКОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ № 17 

Це стажування як для мене перший крок у цю сферу, тому що це політична діяльність і департамент, який я обрав, саме займається міжнародними відносинами. Це департамент економіки і розвитку.

Протягом двох місяців черкаські школярі проходили стажування в органах місцевого самоврядування. Стажування відбувається в межах Міської програми розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на 2022-2027 роки. За результатами стажування 5 переможців, які найкраще зарекомендували себе,  протягом 4-ох днів мали можливість познайомитись з організацією роботи органів місцевого самоврядування в німецькому місті Білефельд. 

НАДІЯ ЄВЧАК, ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ- НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ЧМР

Були відібрані найактивніші діти, найрозумніші, діти креативні. У них є бачення розвитку міста. Вони ознайомилися із роботою десяти департаментів. Можливо, хтось із цих дітей і буде працювати у ЧМР. Набутий досвід у стажуванні їм пригодиться у житті.

Отримавши можливість для свого розвитку і просування власних ідей, Олексій Бобін прагне подарувати таку можливість іншим.

ОЛЕКСІЙ БОБІН, УЧЕНЬ ЧЕРКАСЬКОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ № 17 

Бібліотеки у Черкасах та і по всій Україні є нудними, через те що вони є старого зразка. У моєму проекті ішов розвиток цієї бібліотеки і ми б могли там створити такий простір, де б люди могли організовувати свої проекти.

Після нашої перемоги, переконаний Олексій, співпраця з німецьким Білефельдом продовжиться, адже ідея  черкащан по створенню спільних проектів і взаєморозвитку знайшла відгук у німецьких однолітків. 

У свою чергу, після поїздки заступниця міського голови Анастасія Чубіна зазначила, що Черкаська міська рада готується взяти участь у черговому спільному проєкті разом з німецькими колегами, який спрямований на покращення матеріальної бази закладів освіти нашого міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах комунальне підприємство здає в оренду автостоянку: яка вартість оренди

Комунальне підприємство «Черкасиінвестбуд» шукає орендаря на стоянку. Вона розташована по вулиці Пастерівській між Пилипенка та Маламужа. Оголошення про продаж...

На Черкащині прогнозують погіршення якості повітря через пил із Каспійської низовини

28-29 травня північно-східний антициклон, прямуючи на Каспій, змінить напрямок вітру на південно-східний, що створить ідеальні умови для перенесення пилових...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x