додому Новини Черкащина П’ять відкликантів знову не можуть брати участі в засіданні сесії, – Згіблов...

П’ять відкликантів знову не можуть брати участі в засіданні сесії, – Згіблов (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

0

Партія вільних демократів звернулась до Верховного Суду України з позовом про скасування ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду. У зв’язку з цим, 5 екс-депутатів, відкликаних громадою у березні минулого року, не мають права брати участі засіданні сесії. Відповідний лист зареєстрував 19 березня у Черкаському міськвиконкомі "вільнодемократівець" Олександр Згіблов.

"Для тих, хто "не в темі", пояснюю. У березні 2018 року громада Черкас відкликала 5 депутатів міської ради. Але вони продовжували брати участь у засіданні сесії. У травні минулого року на одній із сесій наприймали купу питань. Опозиційні депутати, у тому числі і з Партії вільних демократів, залишили зал на знак протесту. Одразу оскаржили травневі рішення міської ради в суді. Окружний адмінсуд, 22 серпня виніс ухвалу про забезпечення позову, якою заборонялося у подальшому 5-ти депутатам брати участь у засіданні міської ради, – розповідає Згіблов на своїй сторінці у Facebook. – 4 березня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд скасував цю ухвалу. І вже наступного дня мер Бондаренко і його більшість подерибанили бюджет. Партія вільних демократів послідовна у своїх діях. Тому ми звернулися у Верховний Суд України. Згідно чинного законодавства (ст. 154 КАСУ), звернення до Верховного суду "зупиняє виконання ухвали". Таким чином діє ухвала Черкаського окружного адміністративного суду".

Зазначимо, обранці написали два листа, аби "між другим і третім поверхом вони не заблукали і не зникли".

"А тепер ми подивимося, як 21 березня мер Бондаренко чи секретар міської ради Нищик зареєструють і дадуть право голосувати 5-ти відкликантам. Якщо це станеться, усі рішення будуть оскаржені! А проти посадовців, які це допустили, буде звернення в правоохоронні органи з вимогою негайного відсторонення", – додає Згіблов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, судові баталії між депутатами-відкликанцями та Черкаською ТВК продовжуються.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version