НовиниП’ять черкаських компаній потрапили у рейтинг Forbes

П’ять черкаських компаній потрапили у рейтинг Forbes

-

- Advertisment -

Журнал Forbes опублікував рейтинг ТОП-200 найбільших компаній України. До цього списку потрапило 5 компаній з Черкащини, пише видання "Новини Черкас".

На 17-тому місці у рейтингу "Миронівський хлібопродукт" (ТМ "Наша Ряба") – найбільший виробник курятини в Україні. До холдингу МХП зокрема входять ДП "Птахофабрика "Перемога Нова" (с. Будище Черкаського району), ПАТ "Миронівська птахофабрика" (м. Канів), ТОВ "Катеринопільський елеватор" (смт Єрки Катеринопільського району), ПАТ "НВФ "Урожай" (м. Черкаси).

Очолював компанію Юрій Косюк з Катеринопільщини. Після його призначення у липні на посаду першого замглави Адміністрації Президента компанію очолив Юрій Мельник.

У першому півріччі 2014-го компанія отримала дохід в сумі 7,5 млрд грн. МХП продовжує працювати в Криму, де розташовані "Дружба народів Нова" і "Кримська фруктова компанія". Крім того, МХП зібрав перший урожай на своєму російському підприємстві – "Воронеж Агро Холдинг". Єдиний постраждалий актив компанії – птахофабрика "Шахтарська Нова" в Донецькій області.

На 23-й сходинці рейтингу опинилась компанія "Остхем Україна" Дмитра Фірташа, до складу якої входить черкаський "АЗОТ". За підсумками шести місяців 2014 року компанія стала найбільш збитковою: чистий збиток перевищив 12 млрд гривень. Розташовані в зоні бойових дій "Стірол" і "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", що входять до холдингу, зупинені, а це 30 % потужностей азотного напрямку. Всього ж за підсумками січня-серпня випуск аміаку в Україні обвалився на 40 %, карбаміду – на 36 %. Крім того, ситуація погіршилась через введену Кабміном заборону на споживання газу з підземних газосховищ для потреб хімічних підприємств.

34-те місце в рейтингу посіла компанія "НІБУЛОН", яка має елеватори і перезавантажувальні термінали на Черкащині, зокрема філії "Вітове" (с. Вітове Чигиринського району), "Золотоніська" (с. Вознесенське Золотоніського району), а також виробничі філії "Кам’янка" (с. Лузанівка Кам’янського району) та "Чигирин" (м. Чигирин).

Компанія "НІБУЛОН" знову стала лідером за обсягами експорту українського зерна. Компанія експортувала 4,5 млн т зернових і олійних культур. Перша половина 2014-го стала для "НІБУЛОНа" напрочуд вдалою – виручка компанії виросла більш ніж на третину в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. "НІБУЛОН" збільшив обсяги продажів.

66-ту сходинку у рейтингу Forbes посіла "Баядера Холдинг", до складу якої входить один із найбільших виробників лікеро-горілчаної продукції в Україні – ТОВ "Національна горілчана компанія" (с. Степанки Черкаського району). Компанія виготовляє продукцію під брендами "Хлібний Дар", "Цельсій", "Байка", "Козацька Рада", "Перша Гільдія", La Femme, "Моя", "Rada".

Компанія зберегла лідерство на горілчаному ринку, наростивши частку у виробництві алкоголю до 30 %. У 2013 році "Баядера" інвестувала в винзавод "Коблево" близько 20 млн гривень. Вона також розширила портфель імпортних алкогольних брендів, ставши офіційним дистриб'ютором французького концерну Moet-Hennessy в Україні. З серпня 2014 генеральним директором холдингу став Сергій Величко, який протягом 13 років очолював міжнародний алкогольний холдинг Global Spirits.

Єдиною компанією в рейтингу із черкаською "пропискою" стало ТОВ "Агро-Рось" (м. Корсунь-Шевченківський), опинившись на 198-му місці. Компанія, яка розпочала свою діяльність у 1994 році, сьогодні є одним із основних дистриб'юторів посівного матеріалу, засобів захисту рослин і мінеральних добрив. Очолює підприємство депутат Черкаської обласної ради Петро Євич.

Через девальвацію гривні попит на вітчизняні високопродуктивні насіння сільгоспкультур і добрива стрімко зріс. Це сприятливо позначилося на фінансовому результаті фірми: за підсумками першого півріччя 2014-го їй вдалося наростити виручку більш ніж у півтора рази, порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 571 млн гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x