додому Новини Пустовар розповів, як із "ДАІвців-карателів" роблять помічників

Пустовар розповів, як із "ДАІвців-карателів" роблять помічників

0

Останнім часом соцмережі рясніють повідомленнями про те, що черкаські правоохоронці допомагають водіям на дорогах. За словами начальника обласної міліції Владислава Пустовара, перед ДАІвцями справді поставили нову вимогу: сприяти водіям.

"Ми налаштовуємо кожен наряд не на каральні функції, а на сервісні. Це справді видно із реагування громадськості. Зараз ДАІшники допомагають водіям, попереджають у разі незначного порушення замість того, щоб карати. Ми тимчасово повилучали в них пристрої для вимірювання швидкості (радари). Пробуємо переходити на такий режим: щоб працівник ДАІ був помічником на дорозі, а не якимось "мисливцем", який сидить у кущах, щоб упіймати водія", – зазначив Пустовар у інтерв'ю кореспонденту vikka.ua.

Він також сказав, що у Черкасах "не чекають вказівки згори" з вимогою допомагати водіям.

"Ми почали вже запроваджувати це зараз із того матеріалу, що в нас є. До всіх працівників уже довели нові вимоги. Хто пройде це випробування, той зможе потім працювати і в новій поліції, після відбору. Але вони мають бути вже готові працювати по-новому, керуючись тими ресурсами, які є. Основний вимір роботи міліції – довіра населення. Непринципова її назва: міліція чи поліція. Якщо довіри немає, сенс робити реформи теж зникає. Можна це побачити по Грузії, де довіра до міліції зросла з 1 % до 80. У нас зараз зросла довіра до Збройних Сил також у рази і прирівнюється до довіри до церкви", – розповів Владислав Володимирович.

Повне інтерв'ю із Владиславом Пустоваром можна прочитати ТУТ.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version