НовиниПсихологічний стан дитини під час війни залежить від родини...

Психологічний стан дитини під час війни залежить від родини – психолог

-

- Advertisment -

У нинішніх умовах фактичної війни в країні виховати психічно стійку дитину дуже складно. Про це говорили експерти під час прямого ефіру чергового випуску програми "Дійові особи".

"Коли ми говоримо про дитину, то ту потрібно зауважувати, що чимало залежить від сім’ї. Тому, якщо стан мами і тата оптимальний, вони не носяться в горі, то й дитина на це нормально реагує. Але ж якщо вони панікують, то й дитині складно. Адже дитина не знає, що таке війна", – говорить практикуючий психолог Лариса Мошенська.

Однак ведучий зазначив, що навіть молодші школярі вже розуміють, що відбувається в країні, і хто такий Путін.

"Вони просто чують і транслюють те, що говорять дорослі. Але не стан всіх речей та можливі наслідки вони можуть розуміти", – прокоментувала Мошенська.

Про те, що дитина перебуває під впливом батьків, переконаний і черкаський йог Сергій Штангей. Він говорить, що навіть на свої заняття бере людей, які вже досягнули 18-20 років. Адже важливо, щоб їхня свідомість вже була сформована.

"До цього часу дитині треба пройти етапи нормального становлення. Є в психології кризи, які дитина проходить через певні стадії. А потім вже її можна залучати до занять. До цього часу вона перебуває під впливом батьків, які переносять на неї свої програми, чогось вимагають. Людину можна навчати йозі, коли вона самостійна та матеріально незалежна", – говорить інструктор Української федерації йоги.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині викрили шахрая, який ошукав військовослужбовця ЗСУ

Провоохоронці викрили 31-річного шахрая, який привласнив понад 45 000 гривень військовослужбовця ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба ГУНП України в...

У Черкасах зіштовхнулися Renault та Fiat (ФОТО)

Учора, близько 14-ї години, патрульні отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Симиренківській за участі автомобілів Renault...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x