НовиниЧеркащинаПроєкт Євросоюзу шукає на Черкащині охочих створити соціальні підприємства

Проєкт Євросоюзу шукає на Черкащині охочих створити соціальні підприємства

-

- Advertisment -

«EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців у Молдові та Україні» – так називається проєкт, який реалізують за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Його представлено у Черкасах з метою залучити людей з інвалідністю (особливо молодь) до соціального життя, зменшити безробіття серед категорійних людей, навчати нас жити за принципами добра і людяності. З ініціативою впровадження такого проєкту до департаменту соцполітики звернулася старший асистент проєкту ЄС Маіна Кулик. Про це інформує пресслужба департаменту.

«В Україні діють кілька успішних соціальних проєктів, – розповіла Маіна Кулик. – Приміром, у Краматорську мами з дітьми збирають, пакують і успішно реалізують «Інклюзивні трав’яні чаї». У Луцьку діє кав’ярня, де працюють «сонячні» підлітки із синдромом Дауна, у Миколаєві три роки успішно працює мануфактура шоколаду, у Вінниці в інклюзивній пекарні печуть крафтовий хліб, здобу, зефір».

У межах реалізації нового проекту «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» вже напрацьовано зміни до законодавства. Створено 6 соціальних лабораторій, одна з яких діятиме в Черкасах.

Усім, хто зацікавлений у розвитку соціального підприємництва, пропонують подавати проєкти початківців (стартапи) для відбору. Кращі 10 проєктів будуть профінансовані з Євросоюзу – до 10 тисяч євро за кожен.

«Цей проєкт Євросоюзу може значно посилити соціальне підприємництво у місті, змотивувати соціально вразливі категорії людей до активніших дій», – переконана пані Маіна.

Лідери проєкту звернулися за підтримкою в департамент соціальної політики Черкаської міської ради, яка всіляко популяризує ідеї максимальної соціалізації людей вразливих категорій.

Директор департаменту Євгеній Данченко зазначив: «Ми зацікавлені, аби гранти зайшли в Черкаси, тому готовий підтримувати. В місті діє територіальний центр з надання соціальної допомоги, куди приходять багато активних людей третього віку, діє центр реабілітації для дітей і молоді з інвалідністю «Жага життя» тощо, – на цих площадках ми можемо втілювати такі соціальні проєкти, створювати робочі місця».

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Золотоніщині добудовують амбулаторію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x